Ziraat Türkiye Kupası A Grubu ilk maçında Galatasaray ile Ali Sami Yen'de karşılaşan Denizlispor, karşılaşmadın 3-1 mağlup ayrıldı.. Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan mücadelede Sarı-Kırmızılı takımın gollerini Brezilyalı Elano ile Kolombiyalı Pino (2) attı. Denizlispor'un tek sayısı İsmail Konuk'tan geldi.
 

Ligde sıkıntılı günler yaşayan G.Saray'ın yüzü Türkiye Kupası'nda güldü. A Grubu'nda mücadele eden Sarı-Kırmızılılar, ilk maçında Bank Asya Ligi lideri Denizlispor'u 3-1 yendi. Brezilyalı yıldız Elano'nun açtığı gol perdesini Pino attığı 2 güzel golle kapattı. Konuk takımın tek sayısı İsmail'den geldi: 3-1.

UEFA Avrupa Ligi'nden erken elenen, ligde de lider Trabzonspor'un tam 10 puan gerisinde kalan G.Saray, bu sezon en önemli hedef olarak Ziraat Türkiye Kupası'nı görüyor. Bu yüzden Hagi, işi sıkı tutarak Denizlispor karşısında sahaya ideale yakın bir 11 sürdü. Yeşil-Beyazlı takımın hocası Hamza Hamzaoğlu ise kupadan çok ligi düşünerek Youla, Yasin, Serdar ve kaleci Evren gibi takımın 4 önemli oyuncusunu dinlendirmeyi tercih etti. G.Saray, taraftarlarının da desteğiyle Denizlispor karşısında oyuna ağırlığını koydu. Elano'nun liderliğinde orta sahada iyi organize olan Sarı-Kırmızılılar, ilk yarım saatte önemli pozisyonlar üretti. 12. dakikada Pino'nun şık hareketlerinin ardından vuruşunun direkte patlaması gecenin gollü geçeceğinin ilk sinyaliydi. Ataklarını sürdüren ev sahibi ekip, 26. dakikada Elano ile öne geçmeyi başardı. Kewell'ın vuruşunda savunmadan dönen topu iyi takip eden Elano, düzgün bir vuruşla takımının ilk golüne imza attı: 1-0. İkinci yarıda Hagi, sağ kanadı iyi kullanamayan Aydın'ı kenara alırken Sabri ile bu bölgeye hareket kazandırmak istedi. Ancak ikinci yarıya konuk takım Denizlispor daha iyi başladı. Hızlı ataklarla etkili olan Yeşil-Beyazlılar, 66. dakikada Ali'nin kullandığı korner atışında İsmail'in güzel kafa vuruşuyla beraberliği yakaladı: 1-1. Bu golle birlikte kendine gelen Sarı-Kırmızılılar, yeniden oyuna ağırlığını koydu. 74. dakikada birçok gol pozisyonunu cömertçe harcayan Pino, Elano'nun ara pasında Sarı-Kırmızılı takımı yeniden öne geçirdi: 2-1. G.Saray'ı rahatlatan gol 88. dakikada Emre'nin ortasına çok güzel bir vuruş yapan gecenin yıldızı Pino'dan geldi: 3-1.

Hagi: Bu zor durumdan omuz omuza çıkacağız

Ziraat Türkiye Kupası A Grubu'nda Denizlispor'u 3-1 yenen Galatasaray'da Teknik Direktör Gheorghe Hagi, takımının ortaya koyduğu mücadeleden memnun kaldığını söyledi. Takımda birçok oyuncunun sakat olduğunu, o nedenle bazı futbolcuların farklı mevkilerde oynadığını anlatan Hagi, "Futbolcu olduğum için hepsini anlıyorum. Anlayışla karşılıyorum. Galatasaray'ın bu durumdan çıkması gerekiyor. Dolayısıyla hepimiz omuz vererek, bu durumdan çıkmak zorundayız." dedi.

Pino, Galatasaray'da üçüncü golüne ulaştı

Galatasaray'da, Çek yıldız Milan Baros'un yokluğunda forvet mevkiinde oynayan ve Denizlispor'a karşı 2 gol atan Pino, Sarı-Kırmızılı forma altında 3. golüne ulaştı. Süper Lig'de oynanan Fenerbahçe ve Trabzonspor maçlarında çok sayıda pozisyona girmesine rağmen fileleri sarsamayan Kolombiyalı futbolcu, özellikle 3. golde mükemmel bir vuruş yaptı. Pino, daha önce Medical Park Antalyaspor'a karşı 1 gol bulmuştu. Bu arada, maça sonradan giren genç oyuncu Emre Çolak da özellikle sol kanattan geliştirdiği etkili ataklarla dikkat çekti.