Denizli'nin Tavas ilçesine bağlı Avdan köyünde evi yanan Verim ailesi. iki aydır Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan gelecek yardımı bekliyor.
Eyüp Verim'in evi, 31 Ağustos 2010'da, komşusu Osman Salınan'ın yanan evinden sıçrayan alevlerle çatıdan tutuşarak kullanılmaz hale geldi. Olay üzerine köye giden Tavas Kaymakamlığı görevlileri, "Eve dokunma, hasar tespiti yapacağız." diyerek geri döndü. Eşi Latife, 3 yaşındaki kızı Şahsenem, ilköğretim 1. sınıf öğrencisi 7 yaşındaki oğlu Ahmet'le birlikte annesinin evinde küçük bir odaya sığınan Eyüp Verim, iki aydır devletin yardımını bekliyor.

Yangında komşularının evinin tamamen yandığını belirten Verim, "Alevler bizim evimize de geldi, çatımız yandı. Bu sırada itfaiyenin yangını söndürmek için tuttuğu sular ve tavandan inen ateşler, evimizi ve eşyalarımızı kullanılmaz hale getirdi. Olay günü jandarma gelip tutanak tuttu. Tavas Kaymakamlığı'ndan da eve dokunmamız gerektiğini, daha sonra gelip hasar tespiti yapacaklarını, ondan sonra duruma göre yardım edeceklerini söylediler. Biz de hiçbir şeye dokunmadık. Sadece eşyalarımızı bahçeye indirdik fakat iki aydır hiçbir gelişme olmadı." dedi. Kaymakamlığa defalarca giderek halini arz ettiğini gözyaşlarıyla anlatan Eyüp Verim, "Kaymakam izinde, dönünce karar verilecek." şeklinde oyalandığını dile getirdi. Kaymakam izinden dönünce bu defa da Yazı İşleri Müdürü'nün izne ayrıldığını, onun dönüşünde karar verileceğini söylendiğini aktaran Verim, bu durumdayken bile bürokrasiyle uğraştırılmasından yakındı: "Bir türlü karar verilmiyor, ne zaman verileceği de belli değil. Kış geldi çattı. Dünyanın her yerine yardım götüren devletimizden biz de yardım istiyoruz."

Yangından sonraki ramazan ayında köylerine gelen Tavas Belediye Başkanı Mehmet Karabay'ın da yardım sözü verdiğini ancak gerçekleşmediğini söyleyen Verim, "Köylerden yardım amaçlı arpa buğday toplamamı istiyorlar. Ben utancımdan böyle bir teşebbüste bulunamam. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bizim gibi mağdur insanlara karşı hassasiyet gösterdiğini biliyorum ancak alt kademelerde maalesef bu duyarlılık yok." şeklinde konuştu.

Çamaşırlarını evin bahçesinde, kazan ve güğümlerde odun ateşiyle ısıttığı suyla yıkadığını anlatan Latife Verim ise, "İki aydır çocuklarımla perişan durumdayım. Durduğumuz, yattığımız yer ortada, evime rahat bakamıyorum. Ailecek psikolojimiz bozuldu. Çocuklarım çok etkilendi. Bütün eşyalarımız bahçede, çamaşırlarımızı bahçede yıkıyoruz. Bütün umudumuz kaymakamlıktan gelecek yardımda ancak o da bir türlü gelmiyor. Eşim defalarca gitti, halimizi arz etti. Şu ana kadar bir gelişme olmadı. Allah'tan gelene bir şey demiyoruz ancak devletimizden de yardım bekliyoruz." dedi. Ailenin oğlu Ahmet Verim ise, "Evimiz, eşyalarımız yandı. Küçük bir odada hep beraber kalıyoruz. Ben ders çalışamıyorum. Evimizin tamir ettirilmesini istiyorum." diye konuştu.

Tavas Kaymakamı Muhittin Gürel ise toplantıları olduğu gerekçesiyle telefonlara çıkmadı.