KONYA (CİHAN)- Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Hüseyin Üzülmez'in milletvekili adayı olmasının ardından KTO başkanlığına seçilen Selçuk Öztürk, yeni dönemde en büyük hedeflerinin Konya'nın ihracat rakamlarını yukarı çekmek ve 'işçi ve işsizlik sorunu'na çözüm aramak olduğunu söyledi.
KTO'nun yeni başkanı Selçuk Öztürk, oda başkanlığına seçilmesi dolayısıyla gerçekleştirdiği iade-i ziyaretler çerçevesinde Cihan Haber Ajansı (Cihan) Konya Bölge Temsilciliği'ni ziyaret etti.
KTO yönetimi olarak kendilerine yeni hedefler belirlediklerini anlatan Başkan Öztürk, öncelikle Konya'nın Türkiye ortalamasının altında kalan ihracat rakamlarını yukarı çekmek için çalışacaklarını söyledi.
Öztürk, Türkiye'nin önüne konulan '2023 yılında 500 milyar dolar ihracat' hedefini gerçekleştiren en önemli illerden biri olmak istediklerini belirterek, "Konya ve çevresinin ihracat kalemlerini, imkânlarını ve ihracat yolunda karşılaşılan fiziki, bürokratik engelleri tespit edeceğiz. Hem sorunlara çözümler arayacağız hem de ihracatı artırmak amacıyla hazırlanan plan ve programlara göre KOSGEB'le birlikte uluslararası görüşmeler yapacağız. Bu görüşmelerde mevcut pazarları geliştirmeyi, yanı sıra yeni pazarlar bulmayı amaçlıyoruz." dedi.
Yeni KTO yönetimi olarak ikinci öncelikli hedeflerinin 'iş ve işsizlik' sorununa çözümler aramak olduğunu belirten Selçuk Öztürk, işsizlik konusunda Türkiye ve Konya'da büyük bir çelişki yaşandığını hatırlattı.
Öztürk küçük, orta ve büyük sanayicinin işçi, işsizin de iş aradığını vurgulayarak bu iki kesimi buluşturmayı amaçlayan bir çalışma içinde olduklarını söyledi.
Sanayicilerin genelde vasıflı eleman aradığını anlatan Öztürk, işsizlerin büyük çoğunluğunun ise vasıfsız olması dolayısıyla işveren-işçi buluşmasının gerçekleşmediğini kaydetti.
Öztürk, "Konya Ticaret Odası olarak, vasıfsız işsizlere yönelik geniş kapsamlı ve uzun süreli bir eğitim programı hazırlıyoruz. Bizim amacımız işsizlere kalfalık, hatta ustalık seviyesinde meslek öğretmek. Bu programı hazırlarken İş Kurumu ve diğer meslek örgütlerinin geçmiş uygulamalarından ve bu uygulamaların karşılaştığı zorluklardan dersler çıkardık. Bir de gelişen teknolojiye yenilerek ihtiyaç olmaktan çıkan meslek sahibi çalışanlara, yeni işler öğretecek eğitim programları üzerinde çalışıyoruz. Çünkü Türkiye'de işsizlik rakamlarının önemli bir bölümünü bu şekilde mesleğinin vadesi dolup işsiz kalan insanlar oluşturuyor. Bu insanları da çalışma hayatında tutmak istiyoruz." şeklinde konuştu.

CİHAN