Çalışma ve İş Kurumu Uşak İl Müdürlüğü tarafından (TYP) Toplum Yarına Programı çerçevesinde, çeşitli kurumlara 285 geçici süreli işçi alınacağı bildirildi.
Tüm giderlerinin Çalışma ve İş Kurumu Uşak İl Müdürlüğü tarafından karşılanacağı bildiren duyuruda, Toplum Yararına Programına bağlı kalarak, kişiler Uşak’ta bulunan çeşitli kurum ve kuruluşlarda geçici süreli istihdam edilecek. Programda kişileri istihdam edecek kurumlar ve sayısı ise şu şekilde; Uşak Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı merkez ve merkeze bağlı köy okulları temizlik personeli 96 bayan. Banaz Milli Eğitim Müdürlüğü temizlik personeli 26 bayan. Eşme Milli Eğitim Müdürlüğü temizlik personeli 28 bayan. Karahallı Milli Eğitim Müdürlüğü temizlik personeli 5 bayan. Ulubey Milli Eğitim Müdürlüğü temizlik personeli 13 bayan. Sivaslı Milli Eğitim Müdürlüğü temizlik personeli 12 bayan. İl Özel İdaresi Asfalt yama, tamir ve trafik levhası personeli 25 erkek. Uşak Çevre ve Orman Müdürlüğü ağaçlandırma personeli 25 erkek. Banaz Çevre ve Orman Müdürlüğü ağaçlandırma personeli 10 erkek. Eşme, Sivaslı, Karahallı ve Ulubey Kaymakamlı çevre temizliği personeli 10’ar erkek.
Müracaatlar 16 Ekim’de başlayıp 25 Ekim’de sona erecek. Programa başvuru yerleri ise Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne şahsen, ilçe belediyelerinde bulunan İŞ-KUR hizmet noktalarına veya eletronik ortamda www.iskur.gov.tr adresinden yapılanabilecek. TYP’ye katılmak için kişilerde kuruma kayıtlı işsiz olmak, 18 yaşını doldurmak, emekli, dul, yetim, malul aylığı almamak, öğrenci olmamak, sosyal yardım almamak gibi şartlar aranıyor.