Denizli Belediyesi tarafından hazırlanan, kentin turizmine katkı sağlayacak iki proje Güney Ege Kalkınma Ajansı’ndan (GEKA) finansal destek almaya hak kazandı. Toplam bütçesi 4 milyon 185 bin lira olan ‘Zeytin Yaylası Turizme Kazandırılıyor’ ve ‘Dünya Mirası Laodikya Uyanıyor’ projelerin 1 milyon 498 bin lirası GEKA tarafından desteklenecek. GEKA 2013 Yılı Proje Teklif Çağrısı Turizm Altyapısı Mali Destek Programı kapsamında Denizli Belediyesi Etüt Proje Müdürlüğü AB Proje Birimi tarafından hazırlanan ve Haziran 2013’te başvurusu yapılan iki projeye destek almaya hak kazandıklarını belirten Belediye Başkanı Osman Zolan, iki projenin de hayata geçirilmesi ile kazananın yine Denizli olacağını söyledi. GEKA’nın Turizm Altyapısı Mali Destek Programı 2013 Yılı proje teklif çağrısına belediye olarak 3 proje ile başvurduklarını ve üç projenin de geçerlilik kriterlerini geçtiğini belirten Başkan Zolan, “GEKA tarafından da desteklenecek iki projemiz ilimizin turizmine katkı sağlayacak. Yerli ve yabancı konuklarımızın ilgisini çakacak bu projeler kısa sürede tamamlanıp hizmete açılacak” şeklinde konuştu.

Yeni bir yaşam alanı
2 milyon 997 bin lira bütçesi olan Zeytin Yaylası Turizme Kazandırılıyor Projesi kapsamında, şehir merkezine yakın olan Zeytin Yaylası’nda çadırlı ve bungalovlu kamp alanları, günübirlik kullanım alanları, yöresel ürün sergi ve satış yerleri yapılacak. Proje ile hem yerli hem yabancı turistin bölgeye çekilmesi ile alternatif turizm türünün bütünleşmesi ve bölgenin doğal değerleri ile ilişkilendirilmesi de sağlanmış olacak. Proje alanının doğal yapısını korumak için orman örtüsüne en az zarar verilecek şekilde çalışmalar yürütülecek. Proje süresi 12 ay. Çalışmalarına başlanan ve Mart 2014’te bitirilmesi öngörülen Teleferik ile Zeytin Yaylasına 6 dakikada ulaşım mümkün olacak.

İnanç turizmi artacak
Dünya Mirası Laodikya Uyanıyor Projesi ise 1 milyon 188 bin lira bütçeye sahip. 18 ayda tamamlanacak proje kapsamında Laodikya Kutsal Haç Kilisesi’nin güneyinde bulunan Piskopos evi, kilise arşivi ve kiliseye ulaşımı sağlayan doğu-batı-kuzey sokaklarının restorasyonu ile kilise içindeki gezinti alanları, yolları ve kilise üst örtüsü yapılacak. Bu sayede kilise iklim koşulları ve dış etkenlerden korunacak ve sürekli ziyarete açılacak. Böylelikle Laodikya’ya sadece ziyaret için değil ibadet amaçlı da turist çekilecek.