Dersanelerin dönüşümüyle ilgili önemli bir süreç başladı. 2015 yılında kapatılması öngörülen dershaneler sonrası oluşacak boşluğu artık okul dershaneler kapatacak. Bakanlığın projesi kapsamında Denizli’de her ortaokul ve lisede hafta sonları için ücretsiz kurslar başladı. 

Dershanelerin kapatılması ve dönüşümüyle ilgili süreç sonrası ne olacak bu boşluk nasıl kapıtalacak soruları gündemin başını çekiyordu. Bakanlık bu kapsamda okul dershaneler olarak kamuoyunda anılan süreci başlattı. Milli Eğitim Bakanlığı Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları kapsamında denizli’de ortaokul ve liselerde hafta sonu ücretsiz olarak verilen kurslar hizmete girdi. Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nde de öğrenciler kurslar için ders başı yaptı. 9. sınıf seviyesinde 10 ders, 10 sınıf seviyesinde 9 ders, 11. sınıf seviyesinde ise 7 dersten olmak üzere toplam 240 öğrencinin katılımıyla 26 ders sınıfı açıldı. 
Cumartesi ve pazar günleri 08.30 ile 14.40 saatleri arasında gerçekleştirilecek okul kurslarına ise ilgi oldukça yoğun. 

EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ SAĞLAYACAK
Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nde açılan kursa katılın yüksek olmasının memnuniyet verici olduğunu belirten Okul Müdürü Feridun Sarıkavak, “ Hafta sonlarını eğitime adayan 15 fedakâr öğretmenimizin görev almasıyla açabildiğimiz kurslarda 240 öğrencimizin katılması umutlu bir başlangıç yapmamıza vesile oldu. Kursların ücretsiz oluşu da yıllardır savunduğumuz eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması hedefinde önemli bir kazanım olmuştur. Bu kurslarda ektiğimiz tohumların başarı basamakları olarak filizleneceği günleri sabırsızlıkla bekleyeceğiz. Öğretmen arkadaşlarımız ve velilerimiz adına bize bu imkanı verdikleri için başta Sayın Valimiz, İl Milli Eğitim Müdürümüze ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, kurslarda emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.