ANTALYA (CİHAN)- Manavgat Süt ve Süt Mamulleri Birliği (MASÜB), iftarda gazlı içecekleri yerine 'Ayran ve Yoğurt Tüketelim' kampanyası başlattı.
Ramazan'da gazlı içeceklerin tüketimine karşı yoğun bir reklam kampanyası olduğunu belirten MASÜB Başkanı Bilal Ay, iftar ve sahurda süt, yoğurt ve ayran tüketiminin süt üreticinin de yüzünü güldüreceğini söyledi.
    Türkiye genelinde 2 milyon ton süt fazlalığından dolayı 7 aydır süt fiyatlarının yerinde saydığını belirten Ay, turizm bölgelerinde tatile gelen turistlerin gazlı içecekler yerine daha çok ayran tüketmelerinin dikkat çekici olduğunu kaydetti.     
    Süt ve süt mamulleri tüketiminin çocuklarda kemik gelişimi ve yaşlılarda kemik erimesinin önüne geçtiğini belirten Ay, sağlıklı bir nesil süt ve süt mamulleri tüketilmesinin şart olduğunu söyledi.
    Ay, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ramazan ayı girince gazlı içecek reklamları yoğun bir şekilde arttı. Maalesef 7 aydır süt fiyatları yerinde sayıyor. Süt ve süt mamulleri tüketilmezse fiyatlar daha da yerinde saymaya devam edecektir. Zaten ülkemizde 2 milyon ton süt fazlalığı var. Fiyatların artması için bunun eritilmesi lazım. Turistler ayran tüketirken bizim gazlı içecek tüketmemiz çok ilginç. 7 aydır yerinde sayan süt fiyatlarının artması için iftar sofralarımızı ayran ve yoğurt bulunduralım. Sahurda da en az bir bardak süt içelim."
Manavgat'ta günlük 40 ton süt üretildiğini belirten Ay, süt fiyatlarının 7 aydır 50 kuruş olarak yerinde saydığını sözlerine ekledi.
CİHAN