İSTANBUL (CİHAN)- Vodafone’un HTC ortaklığı ile tertip ettiği Fikir Yıldızları Yarışması’nın galipleri belli oldu. Üniversite öğrencilerinin Ar-Ge faaliyetlerine verdiği önemi ortaya koyan yarışmaya 500’ü aşkın başvuru yapıldı.
Parlak Fikir Kategorisi’nde Vodafone Durum Bildiri fikri ile ODTÜ'den Yüz Otuz Sekiz Grubu birinci olurken, Android Uygulama Kategorisi’nde Pedometre fikri ile Kadir Has Üniversitesi’nden Has Takım ilk sırayı aldı.
Yarışma online ortamda da büyük ilgi görürken, Fikir Yıldızları web sitesine 2 aya yakın bir sürede 140 bini aşkın tekil ziyaretçi giriş yaptı.
Parlak Fikir kategorisinde birincilik ödülüne layık görülen ODTÜ'den Yüz Otuz Sekiz Takımı, Londra’da yapılacak Appsworld Europe 2011’e katılım imkanı elde etti. Ayrıca her iki kategoride de ilk üçe giren gruplar, HTC’den akıllı telefon ve tabletlere ek olarak Vodafone Red Academy Sertifika Programı’nda yer almayı, All Stars Programı’na da üç basamak atlayarak başlamayı hak etti.
Vodafone Türkiye Pazarlama Bölüm Başkanı Fatih Uysal, Fikir Yıldızları Yarışması ile ilgili olarak:
"Gençlerin kendilerini geliştirmelerine ve global fırsatlarla buluşmalarına büyük önem veriyoruz. Onların yaratıcı fikirlerini hayata geçirmek ve bu çerçevede onlara muhtelif deneyimler sunmak adına tertip ettiğimiz yarışma yoğun ilgi gördü. 500’den fazla fikir bizlere geldi ve değerlendirmeye alındı. Yarışma sonucunda başarılı olan gençlerimizi, mobil dünyanın global fikir önderleriyle buluşup, vizyonlarını genişletmeleri adına Appsworld Europe 2011’e katılma fırsatı sunuyoruz. Bu şekilde onların hayatlarına yeni deneyimler katmayı amaçlıyoruz.” dedi.
Parlak Fikir Kategorisi galipleri şöyle:

1 YÜZ OTUZ SEKİZ Vodafone Durum Bildirimi ODTÜ
2 Nilka Kan Bağışçısı Bilkent Üniversitesi / Ankara Üniversitesi
3 Grup Inovasyon New At School Anadolu Üniversitesi

Android Uygulama Kategorisi galipleri ise şunlardan oluşuyor:

1 Has Takım Pedometre Kadir Has Üniversitesi
2 Modroid7 Mobil Metu ODTÜ
3 Oro Design Entertainment Köşe Yazar İTÜ / Boğaziçi Üniversitesi
CİHAN