Genç Tüccaelar ve İşadamları Derneği (GETİAD) kurucu üyesi olduğu 2004 yılında 9 sanayici ve iş adamı derneğine üye 900 iş adamının bir araya gelerek kurduğu Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İş Adamları Federasyonu (ESİDEF)’nun genel kurulu İzmir’in Bayraklı ilçesinde bulunan Tepekule Kongre Merkezinde yapıldı.Toplantıya TUSKON başkanı Rıza Nur MERAL,GETİAD Yönetim Kurulu Üyeleri ve çevre il ve ilçelerden 950 işadamı katıldı.
 Genel Kurulda Halen federasyonda başkan vekili olarak görev yapan Mustafa Özkara başkanlığa oybirliği ile seçildi.Görevi Mustafa ÖZKARA’ya devreden Davulcuoğlu;ESİDEF olarak geçen 6 yıllık sürede birçok ilki başardıklarını ifade ederek‘‘Her başlangıç ve bitiş zordur. Burada göreve başladığım günleri dün gibi hatırlıyorum. ESİDEF bana STK anlayışı noktasında bir okul oldu ve çok önemli öğretiler edindirdi. Ben ve ekip arkadaşlarım arasında ki uyum ve çalışma motivasyonu, 2004 yılında yola çıkarken birlikte olduğumuz 9 sanayici ve işadamına derneğine üye 900 işadamının artarak Ege ve Batı Akdeniz Bölgesinde 12 İl ve 13 İlçe de toplam 35 üye dernek ve 6500 sanayi ve işadamının üye olmasına vesile olmuştur. Bölgemizin en yaygın iş dünyası sivil toplum örgütü olmasının sorumluluğu ile yapmış olduğumuz organizasyonlar ve faaliyetler hep karşılıklı fayda alt yapısında birleşmiştir. Bir önceki genel kurul toplantımızda bir daha aday olmayacağımı ve yeni arkadaşlara fırsat vermemizin doğru olacağını söylemiştim. Aramızda sağlamış olduğumuz uzlaşma ile seçimlere tek aday liste ile girdik.  Benden bu görevi devralan Mustafa Özkara, eminim ki İGİD Başkanlığını devrettiğimde göstermiş olduğu başarıyı burada da gösterecektir. ’’dedi.

Hedef Alternatif Yeni Pazarlar

İzmir Tepekule Kongre Merkezinde yapılan ESİDEF 4. Olağan Genel Kurul Toplantısına 187 delege ile ESİDEF üyesi 950 iş adamı katıldı. Yapılan seçimlerde başkanlık koltuğunu Ramazan Davulcuoğlu’ndan devralan Mustafa Özkara, ‘‘Federasyonumuzun başkanlık koltuğunu Ramazan Bey’den sonra devralmanın ne kadar büyük sorumluluklar getirdiğini daha önce yaşadığım için biliyorum. Ekibime güveniyorum çok tecrübeli isimler var. İş’im gereği her ay mutlaka yurt dışına birkaç kez çıkıyorum. Dünya ile entegrasyonumuzun ne kadar gerekli olduğunu görenlerdenim. O yüzden ESİDEF Üyesi firmalarımızın yurt dışına açılmaları ve alternatif yeni pazarlar bulmaları için faaliyetlerimizi bu alanda yoğunlaştırmamızın doğru olacağını düşünüyorum. Böylelikle başta bölge ekonomisi olmak üzere ülke ekonomisine katma değer sağlayacağımızı düşünüyorum. Çıkmış olduğumuz bu yolda ESİDEF camiası olarak geçmişten almış olduğumuz bilgi, birikim ve tecrübelerimiz bizi her defasında bir adım öne taşıyacaktır. Almış olduğumuz bayrağı yükselterek en iyi seviyeye taşıyacağımıza ben ve ekip arkadaşlarım olarak inanıyoruz. ’dedi.

Her Ülkede Türk Müteşebbisleri Mutlaka Yer Almalı

ESİDEF ‘in Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON)’un en önemli üye federasyonlarından biri olduğunu belirten TUSKON Başkanı Rızanur Meral ‘‘Ben bugün burada yapılan genel kurul ile görevi devreden Ramazan Bey’e huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Almış olduğu görevi hiçbir kırgınlık ve dargınlık olmadan başarıyla yerine getirmiş olmasının mutluluğunu hepimiz yaşıyoruz. Bir ülkede sivil toplum örgütlenmesi ne kadar yaygın ise o ülke o kadar gelişmiştir. Ülkemizde de her geçen gün büyüyen ve gelişen iş dünyası sivil toplum örgütleri bizim dünya arenasında vitrinimiz olacaktır. Bu bağlamda TUSKON olarak hedef pazarımız tüm dünya ve her ülkede mutlaka Türk Müteşebbislerin yer alması için çalışmalar yapıyoruz. Ülke olarak gerçekleştirdiğimiz sanayi dönüşümünü teknoloji ve inovasyon alanında gelişim ile desteklemeyiz. Bunun için de mutlaka Türkiye de üretilen ürünleri tüketmeliyiz. Tedariğimizi ve hammaddemizi de ülkemizden karşılamalıyız. Görevi Mustafa Bey’e devreden başkanımı TUSKON olarak bir yere bırakmadığımızı ve ilerleyen günlerde yeni bir görev vereceğimizi de buradan ifade etmek istiyorum. Çünkü bu kadar edinilen tecrübenin mutlaka kullanılması gerektiğini düşünüyorum. ’dedi.  


Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF)
Yönetim Kurulu Asil Üyeler
Mustafa Özkara BİLYA SANAYİ - İZMİR
Halil Küçükbay ORKİDE YAĞLARI - İZMİR
Refik Uzun NUREM İNŞAAT - İZMİR
Şaban Davulcuoğlu ALFEMO - İZMİR
Ufuk Kazancı RODİ - İZMİR
Tahir Kocakurt BEYZA GÜVENLİK - İZMİR
Cemal İpekoğlu AKTUR ARAÇ MUAYENE  - İZMİR
Mehmet Timuroğlu ELİF KOZMETİK - İZMİR
Resul Seçilmiş BATIGRUP - İZMİR
Şahin İlgi İLGİ TARIM - SÖKE
Ömer Yerkazanoğlu MESA-MESKEN İNŞAAT -MANİSA
Haldun Tamer Kurtar PETEK PLASTİK -MANİSA
Arif Dik ARHUM MEDİKAL -TURGUTLU
Mehmet Ceylan ŞAH TİCARET -KÜTAHYA
Ramazan Özçelik RAMAZAN ÖZÇELİK İNŞAAT - AFYON
Özcan Pınarcı PINARCI ELEKTRİK AYDINLATMA - ISPARTA
Nuri Aktan AKTAN MÜHENDİSLİK  -BURDUR
Ahmet Yahya Taşçı HİPER A.Ş.  - ANTALYA
H.İbrahim Hamacıoğlu HAKSAT ELEKTRİK- ANTALYA
Erdem Aydın AKPARKE -DENİZLİ
Necdet Özer ÖZER İNŞAAT - DENİZLİ
Semih Menzilci MKM ASDOR İÇ MEKAN KAPILARI  -AYDIN
Sami Çoban ÇOBANLAR MERMER- MUĞLA
Ali Arslantuluk TULUKLAR A.Ş  -ALANYA
Ergin Akyıldız AKYILDIZ PETROL-BALIKESİR
Hasan Yıldırım ANADOLU KUMAŞ - UŞAK