VİYANA (CİHAN)- İlki 2008 yılında İstanbul`da düzenlenen Dünya Ekonomik Forumunun (WEF) "Avrupa ve Orta Asya" Toplantısı bu yıl Viyana’da yapılacak. 3 gün sürecek WEF toplantısı, "Yeniliğin sınırlarının genişletilmesi" temasıyla gerçekleştirilecek.

Toplantı programı, "krizden doğan iş olanakları", "jeopolitik hareketler ve siyasi işbirliğinde güveni yeniden inşa etme", "enerji ve kaynak güvenliği", "Orta Asya: işbirliği çerçevesini ve dünyadaki yerini yeniden tanımlamak", "Türkiye ve ülkenin bölgedeki liderlik rolü: Avrupa, Asya ve Orta Doğu arasında köprü olması" konularına odaklandı. 500`den fazla katılımcının izleyeceği toplantıda, 50 kamu temsilcisi, 67 ülkeden 150 üst düzey yönetici ve 24`nin üzerinde farklı bölgeden bakan ve hükümet temsilcisi yer alacak. Programda uluslararası rekabet, kaynak eşitlemesi ve risklere karşı direncin artırılması konuları ana gündemler olarak açıklandı.

Türkiye’den Ferit F. Şahenk, Hasan Akçakayalıoğlu, Yılmaz Argüden, Selahattin Hakman, Korhan Kurdoğlu, Ahmet M. Oren, Ata Selçuk ve birçok üst düzey isim de toplantılara katılacak.

CİHAN