Meclis Başkanı Mehmet Tosunoğlu’nun sunuş konuşmasıyla başlayan toplantıda Tosunoğlu, güncel gelişmeleri değerlendirdi. İş adamları arasında sürekli birtakım dedikoduların dolaştığını dile getiren Tosunoğlu, “Denizli Sanayi Odası Meclisine mensup saygın iş adamları olarak çevremizdekilere örnek olmamız gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

Denizli’de 6 Ayda İşsizlere Ödenen Tutar 2 Fabrikaya Eşdeğer

Konuşmasına SGK tarafından en son açıklanan Mayıs ayı istihdam rakamları ile başlayan Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, “SGK tarafından açıklanan son verilere bakıyorum: Geçen senenin Mayıs ayından 2016 yılının Mayıs ayına kadar olan dönemde ek olarak sadece 1.500 kişiye Denizli’de istihdam sağlayabilmişiz. İstihdam yaratamadığımız için çuvaldızı işadamlarına batırıyorum. Sonra İŞKUR tarafından açıklanan verilere bakıyorum: Aynı dönemde yine Denizli’de işsizlik ödeneğine başvurular %54 artmış ve 5.674’ten 8.750’ye çıkmış. Sizce bu çuvaldızı kimi batırmak gerekiyor?” diyerek işsizlik ödeneğine başvuruların, istihdam artışından katbekat yüksek olmasını eleştirdi. 2016’nın ilk 6 ayında sadece Denizli’de işsizlere ödenen tutarın 20 Milyon TL olduğunu belirten Keçeci, “Böyle giderse 1 yıl boyunca çalışmayan insanlara ödediğimiz paralar, en az 500 kişinin istihdam edilebileceği 4 boyahane yatırımına eşit olacak.” dedi.

Denizli’nin Takibe Düşen Kredi Oranı Türkiye Ortalamasının Altında

Bankalarla ilgili çok şikayet aldıkları bir dönemi geride bıraktıklarını bildiren Müjdat Keçeci, “Son dönemde bankalarla ilgili sanayicilerimizden çok şikayet aldım. Bankalar da basiretli tacirler olarak yoğurdu üfleyerek yediklerini savunuyorlar ancak bu tutumlarına devam ederlerse yiyecek yoğurt da bulamayacaklar.” dedi. Denizli’deki takipteki kredilerin tüm kredilere oranının %2 ile Türkiye ortalaması olan %3,06’nın oldukça altında olduğunu belirten Keçeci, “Denizli her zaman üreten ve ürettiğini de satabilen bir şehir olmuştur. Birkaç kötü örneğin varlığı bu genel kaideyi değiştiremez.” yorumunda bulundu.

Yeni Ar-Ge ve tasarım teşviklerinin de incelendiği toplantı, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Denizli Sanayi Odası tarafından gerçekleştirilen ilk olağan meclis toplantısıydı. Toplantıda ayrıca üyelerin bireysel olarak gerçekleştirdiği yardımlar dışında Denizli Sanayi Odası olarak 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Yardım Kampanyası’na 25.000 TL bağışlanmasına karar verildi.