Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Kocasert, Ocak-Ekim 2012 döneminde, geçen yıla göre ihracatın yüzde 2,1 oranında artarak 1 milyar 476 milyon dolar ulaştığını belirtti. Ekim ayı ihracat rakamlarını değerlendiren DENİB Başkanı Kocasert, “Türkiye’nin geçen yılki ihracatı 11,8 milyar dolar olarak gerçekleşti. İstatistiksel olarak yüzde 0,2 oranında bir gerileme ortaya çıktı ama altı çizilmesi gereken önemli bir nokta, bu sene Kurban Bayramı tatilinin ekim ayına rastlaması. Diğer bir ifadeyle son dönemde ortaya çıkan ihracattaki iyileşme trendinin devam ettiğini fakat iş günü eksikliğinden dolayı görünürde görece bir azalma olduğunu söyleyebiliriz. Açıkçası, yılın son iki ayına dönük beklentiler de olumlu.” dedi.

DENİB tarafından kayda alınan ihracatın Ocak-Ekim 2012 döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,1 oranında artışla 1 milyar 476 milyon dolar olduğunu belirten Kocasert, “2012 Ekim ayında DENİB tarafından kayda alınan ihracat ise yüzde 2,7 artışla 156 milyon dolar düzeyine ulaştı.” diye konuştu. Hükümet tarafından açıklanan 2013-2015 dönemine yönelik Orta Vadeli Program'da ihracata dayalı büyüme modelinin korunduğunun görüldüğünü vurgulayan Kocasert, “Bu önemli. Gerçekten de daha dengeli ve sağlıklı büyüme oranlarını hedefliyorsak, ihracata dönük politikaları birinci sıraya koymak zorundayız. Ülkemiz ekonomisinin, dünyanın birçok ekonomisinden pozitif yönlü ayrışmaya devam ettiği ortada. Avrupa ve ABD’deki sıkıntılar devam ediyor. İhracatçımız, alternatif pazarlara yönelerek çalışmaya devam edebiliyor. Ülkemizin pozitif yönlü ayrışması, yatırım yapmak isteyen yabancıların da dikkatini çekiyor. Kredi derecelendirme kuruluşlarının önümüzdeki dönemde Türkiye’nin notunu arttıracağına yönelik beklentiler oluştuğunu ifade etmek isterim.” şeklinde konuştu.

Türkiye'nin ihracatta rekabet gücünü koruması için rekabetçi bir kur politikası belirlemek zorunda olduğunu öne süren Süleyman Kocasert, şunları kaydetti: “Merkez Bankası’nın faiz politikasını yeniden gözden geçirmesi ve politika faiz oranlarında indirime gitmesi gerektiğine inanıyoruz. İhracatçılar olarak bu suretle TL’nin aşırı değerlenmesinin önüne geçileceğini, ülke ihracatı ve ekonomisine pozitif katkısı olacak bir kur düzeyine erişilebileceğini düşünüyoruz.“