Dünyanın önde gelen tekstil ve ev tekstili üreticilerini bir araya getiren fuarda, dijital baskı, duvar kaplama ve dekoratif kumaş sektörlerinin önde gelen üreticileri yeni ürünlerini pazarlama imkanı buluyor. 61 ülkeden 3 bina yakın  firmanın stant açtığı Heimtekstil Fuarı'nda Türkiye 160 firmayla temsil ediliyor. Denizli’de her yıl olduğu gibi bu yılda fuara çıkarma yaptı. 45 Denizlili firmanın stant açtığı fuarda, bir çok Denizlili firma ise ikili görüşmelere yapmak için fuara katıldı. 

BAKAN ZEYBEKCİ'DEN DESTEK
Fuarın açılış gününde Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi,  fuara katılarak Türk firmalarını stantlarını gezdiler.  Denizli'den de adeta firmalara destek amacıyla destek çıkarması yaşandı. Denizli Heyetinde, Vali  Şükrü Kocatepe, Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Osman Zolan, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Salih SARIKAYA, Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Sayın Süleyman Kocasert, Denizli İhracatçılar Birliği Başkan Yardımcısı Sedat Erikoğlu'da fuara katılarak Denizlili firmalara destek verdi. 
Bu yılki Heimtextil Fuarında stand açan firmaların standlarında “Türkey Discover The Potential” logosunu da kullanıyorlar.