2B arazilerinde ülke genelinde yaşanan aksaklıklar yüzünden 3. kez süre uzatılmasının yapıldığını ifade eden Denizli Defterdarı Özgür Çelik, Denizli’de bu konuda herhangi bir sıkıntının olmadığını açıkladı.
Kamuoyunda 2B olarak bilinen orman vasfını yitirmiş araziler satışı için daha önce yapılan 2 süre uzatma döneminin ardından gelen 6 aylık 3. süre uzatma ile daha önce hiçbir şekilde başvurmamış mükellefler ile süre içinde başvurusunu yapan fakat ödemesini 3 aylık süre içinde yapmayanları kapsayacak. Bu 2 grup 1 Eylül 2014 tarihine kadar başvurularını il ve ilçe defterdarlıklarına yapabilecekler. 3. süre uzatma konusunda makamında basın açıklaması yapan Denizli Defterdarı Özgür Çelik, halen bu arazileri kullanan kişilere tanınan son başvuru tarihinin 1 Eylül 2014 olarak belirlendiğini söyledi. Beyağaç ve Kale’de Hazine’ye devredilen Mihrişah Valide Sultan’a ait 4 bine yakın taşınmazın satışı ile alakalı olarak kurum çalışanlarının özenli davrandığını belirten Çelik, söz konusu arazileri kullanan kişilere tebligatların tek tek ulaştırılmasına çalışıldığını ifade etti.

6292 sayılı kanunun 12’nci maddesi kapsamında satışa konu edilebilecek muhtemel taşınmaz sayısının 28 bin 627 adet olduğunu, ancak bunların ne kadarının satışa konu edilecek yer olup olmadığının henüz belirlenmediğini ifade eden Çelik, bugüne kadar 2/B arazileri için il genelinde 4 bin 785 başvuru aldıklarını ve 2 bin 957’sinin satışının gerçekleştiğini açıkladı. Satışı gerçekleştirilen 2/B arazilerinden 16 milyon 504 bin 809 TL gelir tahakkuk ettiğini belirten Çelik, 1 Eylül 2014 tarihine kadar bin 472 başvuru beklediklerini ve bundan da yaklaşık 600 bin TL’nin üzerinde gelir sağlanacağını kaydetti.

SÜRELER 6 AY UZATILDI
2/B arazilerinin satışı ile ilgili 1 Mart 2014’te dolması gereken sürenin 6 ay, tarım arazilerinin satışı ile ilgili başvuru süresinin ise bir yıl uzatıldığını söyleyen Çelik, 2/B arazilerinde hak sahibi olan, ancak çeşitli sebeplerle satın alma başvurusunda bulunamayanların bu süreden yararlanabileceğini duyurdu. Başvuru yapmış fakat satış bedelini 3 aylık süre içinde ödemeyen kişilerin de bu süreden yararlanabileceğini aktaran Çelik, satışı gerçekleşen ve ödemesi devam eden kişilerin ödemelerini zamanında yapmaları gerektiğini bu sürenin onları kapsamadığını sözlerine ekledi.