Türkiye genelinde yatırımlarına devam eden Bank Asya’nın Denizli’deki ikinci şubesi törenle açıldı. Çınar Şubesi’nin açılışına Denizli Vali Yardımcısı Abdullah Acar, Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, İl Emniyet Müdürü Zeki Bulut, İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar, İl Özel İdare Genel Sekreteri Adem Oklu, Bank Asya Genel Müdürü Abdullah Çelik, diğer protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılış töreninde bir konuşma yapan Genel Müdür Çelik, Denizli’nin Türkiye’nin ihracatına öteden beri en fazla katkı sağlayan şehirlerden birisi olduğunu belirterek, “Denizli, ihracatı ithalatını karşılayan önemli illerimizden birisi olma başarısını göstermiştir.” dedi. Bank Asya’nın yakaladığı sağlıklı büyüme performansını başarıyla sürdürdüğünü ifade eden Çelik, aktif büyüklük bakımından Türkiye’nin önde gelen bankaları arasına girdiğini, ana enstrümanı finansman desteği sağlamak olan katılım bankalarının değerinin her geçen gün daha iyi anlaşıldığını vurguladı. Denizli’de ikinci şubeyi açarak daha çok müşteriye hizmet vermek istediğini ifade eden Abdullah Çelik, “Müşterilerimizin başta ihracat olmak üzere dış ticaret işlemlerine aracılık etmeyi ve üretimlerini finanse etmeyi amaçlıyoruz. Bank Asya bugün sektöründe lider olmuşsa bunu, kaliteli ve hızlı hizmet sunma prensibi sayesinde kazanmıştır.” diye konuştu.

AKTİF BÜYÜKLÜĞÜ 20 MİLYAR TL’YE ULAŞTI

Bank Asya’nın aktif büyüklüğünün 20 Milyar TL,e ekonomiye sağladığı nakdi ve gayri nakdi toplam kaynağın 24 milyar TL’ye ulaştığını anlatan Genel Müdür Çelik, Türkiye’nin en büyük finansman kuruluşlarından biri haline geldiğini belirtti. 2012'nin kendileri için yatırımlara hız kesilmeden devam edildiği bir yıl olduğunu ve 50 yeni şube açarak toplam sayıyı 250’ye çıkardıklarını ifade ederek, “Bank Asya olarak, hızlı şubeleşmenin yanısıra önemli iştirak yatırımları da yaptık. Türkiye’nin ilk faizsiz emeklilik şirketi Asya Emeklilik, faaliyete başladı ve kısa zamanda 30 binin üzerinde müşteriye ulaşarak sektörün önemli oyuncuları arasında yer alacağını şimdiden göstermiş oldu. Bir diğer yatırım yaptığımız alan da menkul kıymetler piyasası oldu. Asya Menkul Değerler A.Ş.’yi kurduk. Böylece müşterilerimize yatırımlarını farklı alanlarda değerlendirmelerine yönelik danışmanlık hizmeti verirken halka arzlarına da aracılık edeceğiz.” dedi.

Şubeleşmeye ve iştiraklere yapılan yatırımlardan başka yurtdışındaki ilk şubelerini geçen ay Erbil’de açtıklarını hatırlatan Çelik, yine yıl içinde Hindistan’da temsilcilik ofislerinin hizmete girdiğini ifade etti. Konuşmaların ardından Bank Asya Çınar Şubesi, İl Müftüsü Gürpınar tarafından okunan duanın ardından protokol üyeleri tarafından kurdele kesilerek açıldı.