Akbank, KOBİ’lerin yeni koşullara göre değişen ihtiyaçlarını belirleyip hazırladığı özel ürün, hizmet ve çözümleri, Türkiye’de ilk olarak Denizli Ticaret Odası üyelerinin hizmetine sundu.
Akbank, Denizli Ticaret Odası üyelerine bankacılık işlemlerinde avantajlar içeren KOBİ Destek Paketi, Taksitli Ticari Kredileri, Taşıt-İşyeri Kredileri, Gayrinakdi Kredileri, POS Hizmetleri, Aidat Tahsilat Sistemi’ni içeren kredi protokolü Denizli Ticaret Odası’nda düzenlenen toplantıyla imzalandı.
Toplantıda Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyeleri Ali Önal, Habib Yıldız ile Ramazan Çelikkol, Denizli Ticaret Odası Meclis Üyesi Himmet Deyneli ve Denizli Ticaret Odası Genel Sekreteri Ali Rıza Tekin hazır bulundu.
Akbank’ın Türkiye ekonomisinin itici gücü olan reel sektöre özel geliştirdiği ürün, hizmet ve çözümler ile verdiği destek çerçevesinde hazırladığı çok özel desteklerini ilk olarak Denizli’deki işletmelerin kullanımına sunduklarını belirten Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, protokol ile Denizli Ticaret Odası üyelerinin, yeni koşullara göre değişen ihtiyaçlarını özel ürün, hizmet ve çözümlerle karşılayacaklarını bildirdi.
Amaçlarının Denizli’deki işletmelerin işlerine daha fazla destek olmak olduğunu söyleyen Binbaşgil, Denizli‘deki ticari işletmelerin her türlü ihtiyaçlarına rekabetçi koşullar ile cevap veren protokollerden yararlanmak için Akbank şubelerine başvurmanın yeterli olduğunu iletti.
Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer ise yaptığı açıklamada, özel destek paketlerini, Türkiye’de ilk olarak Denizli Ticaret Odası üyelerinin hizmetine sunması dolayısıyla Akbank’a teşekkür etti. Bankacılık işlemlerinde avantajlar içeren KOBİ Destek Paketi, Taksitli Ticari Kredileri, Taşıt-İşyeri Kredileri, Gayrinakdi Kredileri, POS Hizmetleri, Aidat Tahsilat Sistemi’ni kapsayan bu anlaşmanın üyelere "hayırlı olmasını" dileyen Başkan Özer, "Bu protokolün KOBİ niteliğindeki üyelerimizin, hedeflerini yakalamada, işlerini geliştirmede yeni bir fırsat oluşturacağına inanıyorum. Sanayici, üretici ve finans sektörünün bir arada olmasıyla ekonomi, canlı tutulacaktır. Dolayısıyla yapılan bu protokolün ekonomimize önemli katkı sağlayacağına inanıyorum. Akbank ile gerçekleştirmiş olduğumuz protokolden ihtiyacı olan tüm üyelerimizin yararlanacağını ümit ediyorum." şeklinde konuştu.
Akbank'ın Denizli Ticaret Odası üyelerine sunduğu imkanlar
Anlaşma kapsamında, KOBİ Destek Kredisi’nden yararlanarak, Ticari Artı Para Kredisi ile Şirket Kredi Kartı kullanan tüm KOBİ’ler 3 ay boyunca pek çok avantaja sahip oluyor. 150.000 TL’ye kadar KOBİ Destek Kredisi kullanan müşteriler, Akbank şubelerinden 10 adet havale, 10 adet EFT, 10 adet çek tahsilatı ile internet şubeden ise sınırsız havale ve EFT işlemini ücretsiz gerçekleştirebiliyorlar. 10 yapraklı çek karnesine vergi hariç ücretsiz sahip olurlarken ayrıca Akbank POS hizmetini kullanmaya başlayanlardan da POS hizmet ücreti alınmıyor.
150.000 lira üzeri KOBİ Destek Kredisi kullanan müşteriler Akbank şubelerinden 20 adet havale, 20 adet EFT, 20 adet çek tahsilatı ile internet şubeden ise sınırsız havale ve EFT işlemini ücretsiz gerçekleştirebiliyorlar.  25 yapraklı çek karnesine vergi hariç ücretsiz sahip olurlarken, Akbank POS hizmetini kullanmaya başlayanlardan da POS hizmet ücreti alınmıyor.
Ayrıca, Denizli Ticaret Odası üyeleri, aidat ödemelerini de Akbank şubelerinden ya da hesaplarından verecekleri otomatik ödeme talimatı ile gerçekleştirebilecekler.