Vali Abdülkadir Demir, Eğitim Kurumları Yaptırma ve Yaşatma Derneği Denizli Görme Engelliler İlköğretim Okulunda, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen etkinliğe katıldı.

     Etkinliğe Vali Abdülkadir Demir ve eşi Nurtaç Demir, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Eğitim Kurumları Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Himmetli, dernek üyeleri, öğrenciler, öğretmenler ve davetliler katıldı.

     Vali Abdülkadir Demir ve eşi Nurtaç Demir, program öncesi okul öğrencileri ile yakından ilgilendiler. Öğrencilerin bulunduğu masaları tek tek ziyaret eden Vali Abdülkadir Demir ve eşi Nurtaç Demir, çocuklarla bir süre sohbet ettiler.

     Vali Abdülkadir Demir gecede yaptığı konuşmasında, bu yılki öğretmenler gününün Van’da meydana gelen depremde ölen öğretmenler nedeniyle buruk geçtiğini söyledi. Denizli’nin tüm Türkiye’ye ışık saçan örnek bir il olduğunu vurgulayan Vali Demir, dernek üyelerine gösterdikleri emeklerden dolayı teşekkür etti. Görme engelli çocukların eğitim durumlarının çok iyi olduğuna dikkat çeken Vali Demir, “Bu çocuklarımızın yüzüne baktığımızda, ülkemizin geleceğinin çok güzel olacağını görebiliyoruz” dedi.

     Etkinlik çerçevesinde okul öğrencileri tarafından davetlilere müzik dinletisi sunuldu. Daha sonra ülke genelinde düzenlenen Goal Ball Turnuvasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Abdülkadir Demir, eşi Nurtaç Demir, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ve Eğitim Kurumları Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Himmetli tarafından verildi.

     Gecede son olarak, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla dernek üyeleri tarafından okul öğretmenlerine çeşitli hediyeler verildi.