Denizli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Belediyeler Birliği ve Yerel Yönetimler Birliği işbirliğinde yürütülen ‘Türk-İsveç Yerel Yönetimler Ortaklığı (TUSELOG) Programı’ tamamlandı. Pilot olarak Türkiye’de tek Büyükşehir Belediyesi seçilen Denizli’deki program kapsamında, geniş katılımlı bir eğitim toplantısı düzenlendi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen eğitim toplantısına, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, ilçe belediye başkanları, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri, Kent Konseyi delegeleri, Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Eğitim toplantısında, TUSELOG Proje Uzmanı Sezin Üskent ile TUSELOG Program Koordinatörü Oya Otman tarafından bir sunum yapıldı.
Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, demokrasinin gelişimine katkı sağlamak için katılımcılığı ve yerinden yönetimi çok önemsediklerini vurgulayarak, "Bunun sonucunda TUSELOG Programı’na ortak olduk. Proje kapsamında ise pozitif ayrımcılık yaparak kadın muhtarlarımızı tercih ettik" dedi. Denizli’de kadınlara yönelik çalışmalara her zaman destek verdiklerini kaydeden Değirmenci, şöyle konuştu: "Denizli’de her zaman bayanlarımıza pozitif ayrımcılık yapıyoruz. O nedenle bu projeyi uyguladık. Denizli’de 11 bayan muhtarımız var. Bu muhtarlarımızdan 4’ünü bu projede kendimize ortak seçtik ve muhtarlarımız ile birlikte saha çalışmaları yaptık" dedi. Değirmenci, "Türkiye Belediyeler Birliği’nden ve proje koordinatörlüğünden arkadaşlarımız buraya sunum yapmaya geldiler. İnşallah yapılacak olan eğitim semineri hayırlı olur. Hepimizin amacı Denizli’deki insanlarımıza daha iyi hizmet verebilmek ve yerinden yönetimin gelişmesini sağlamaktır" dedi.
"Denizli’yi Denizlililer nasıl yönetebilir ve nasıl yönetmeliyiz?", "Daha katılımcı bir mekanizmayı Kent Konseyi ile beraber daha çok nasıl aktif hale getirebiliriz?" konularında eğitimi veren TUSELOG Proje Uzmanı Sezin Üskent, eğitim seminerinin çok önemli olduğunu belirterek, "Proje kapsamında vatandaşlarımızla mahallelerde ihtiyaç analizi çalışması yapıldı. Bu ihtiyaç analizi çalışmasının sonuçları belediye içinde değerlendirildi ve hizmet önceliklendirilmesi yapıldı. Bu mahallelerde belediye hizmetleri vatandaşlardan gelen taleplere göre yapılıyor" dedi. Burada uygulanan programı oldukça başarılı bulduklarını kaydeden Üsten, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’de programın uygulandığı diğer yerel yönetimlere örnek gösterilecek bir belediye olduğunu sözlerine ekledi.