TÜRKİYEDEN, AVRUPA BAYAN MATEMATİK OLİMPİYATINA KATILACAK 4 BAYAN ÖĞRENCİNİN 2'Sİ DENİZLİ SERVERGAZİ LİSELERİ'NDEN 

Bu yıl ilk defa yapılacak olan (EGMO- EUROPEAN GIRL MATEMATICA OLYMPIAD) Avrupa Bayan Matematik Olimpiyatlarında Türkiye’yi temsil edecek 4 öğrenci Tübitak tarafından belirlendi. Bu öğrencilerden ikisi Özel Servergazi Eğitim Kurumları'ndan Lise son sınıf öğrencisi Gülşah Onur ve ortaöğretim son sınıf öğrencisi Feyza Duman

Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenleyen Denizli Özel Servergazi Liseleri Genel Müdürü Recep Ali Yalçın EGMO'da Türkiye adına yarışacak olan 4 öğrenciden 2'sinin Denizli Servergazi Liseleri'nden seçilmiş olmasının kendileri için bir onur olduğunu belirtti. Yalçın, "Özel Servergazi Liseleri Bilim Olimpiyatları ve Proje çalışmalarında düzenli, sistemli ve istikrarlı çalışmalarının meyvelerini topluyor. 10 yıl aradan sonra yine Özel Servergazi Liseleri her geçen gün Denizli’ye bir ilk yaşatıyor." dedi. 


EGMO koordinatörü Dr Ceri Fiddes  EGMO internet sitesinden, amaçlarının daha fazla bayan öğrencinin matematik olimpiyatlarına hazırlanmasını sağlamak olduğunu ve bayan öğrencilere rekabet ortamı hazırladıklarını ifade etti. Bu yıl EGMO Cambridge'de, gelecek yıl Lüksemburg'da yapılacak.