Akdeniz Üniversitesinde kimya ve matematik dallarında düzenlenen Tübitak Proje Yarışmasında dereceye giren Er-Bakır Fen Lisesi öğrencilerine ödülleri verildi.
Er-Bakır Fen Lisesi çok amaçlı salonda düzenlenen törene, Vali Abdülkadir Demir, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, Denizli Sanayi Odası ve Er-Bakır AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, Er-Bakır Fen Lisesi Müdürü Fikret Karatepe, öğrenciler ve davetliler katıldı.
Törende konuşan Vali Abdülkadir Demir, şehir ve ülke olarak iyi bir konum edinilmesi  için başarılı insanlara ihtiyaç duyulduğunu, gelişmiş toplumlarda yaklaşık 2 milyon insanın kritik görevlerde bulunarak toplumu idare ettiklerini söyledi. Üstün seviyedeki insanların yetiştirilmesinde aksaklıklar yaşandığında toplumun da sıkıntılar yaşadığına dikkat çeken Vali Demir, “Ülkemiz bu anlamda çok önemli aşamalardan bu günlere geldi. Dünyanın her yerinde dikkatle izlenen bir ülke konumundayız. Bunun kalıcı olmasının en önemli yolu gelecek nesillerin çok daha iyi yetişmesi ile mümkün” dedi.
Denizli  Er-Bakır Fen Lisesinin sadece İlimiz için değil ülkemiz için çok önemli bir fonksiyonu üstlendiğini sözlerine ekleyen Vali Demir, “Okulumuza destek olan Er-Bakır AŞ. Yıllık 1.5 milyar cirosu ve 550 milyon ihracatı ile Türkiye’de ilk 500 firma içinde 21. Sırada olan bir şirket. Geleceğimiz adına Er-Bakır şirketi ve Er-Bakır Fen Lisesinin konumu Türkiye’de çok güzel örtüşüyor.  Bu başarılar çok önemli. Bunun geçici olmadığını herkes biliyor. Buda herkese sorumluluklar getiriyor” dedi.
Konuşmaların ardından Tübitak Proje Yarışması kimya dalı bölge ikincisi Kardelen Utangeç, matematik dalı bölge birincileri Ece Ata ve Eda Ata’ya ödülleri Vali Abdülkadir Demir ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.
Vali Abdülkadir Demir daha sonra okulu gezerek öğrencilerle sohbet etti.