Eğitim-Bir-Sen Denizli 2 Nolu Şube Başkanı Prof. Dr. Alaattin Şen, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ)’nde 28 Şubat sürecindeki fişlemelere benzer uygulamaların devam ettiğini belirterek, YÖK’ü ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü soruşturma başlatmaları için göreve davet etti.

Prof. Dr. Şen, düzenlediği basın toplantısında üyeleri Bülent Karaca'ya sendikalarından istifa etmediği için işkence yapıldığını öne sürerek, “Kadrosu Çivril Meslek Yüksekokulu'nda bulunan ve görevlendirme güvenlik şube müdürlüğü yapan F. Söylev ile şefler B. Sökmen ve H. Önür tarafından üyemiz Karaca’ya önce ağza alınmayacak küfürler ve hakaretler savruluyor, sonra zorla ve tehditle arabaya sokulup meçhul yerlere götürülmek isteniyor. Olay yerindeki görevli polis memuru M. Şimşek’in ‘dur’ ihtarı karşısında bile onu iterek, ‘Bu bizim aramızda bir konu, sen odana git.’ deme cüretini gösterenler hakkında Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, TCK’nin 106. maddesi gereği, 'birden fazla kişiyle tehdit' ve 'hakaret' suçlarından dava açılmıştır.” şeklinde konuştu.

Dava süreci devam ederken üyelerine davadan çekilmesi için baskılar yapıldığını belirten Alaattin Şen, “Nöbet görevleri ağırlaştırılmış, sırayla verilmesi gereken gece nöbeti üyemiz Bülent Karaca’ya sürekli hale getirilmiştir ve halen bu baskılar devam etmektedir. İşin ilginç tarafı ise davayla ilgili dosyaya üniversite tarafından gönderilen evraklar, PAÜ’de 28 Şubat misallerinin devam ettiğini gösterdi. Dava dosyasına sunulan evraklar 2006, 2008 ve 2010 yıllarına ait isimsiz, imzasız ve nitelikli evrak özelliği olmayan fişlemelerdir.” dedi. PAÜ'de halen sözleşmeli olarak işe alınan özel güvenlik elemanlarından G.K. ve İ.P.’nin fişleme işi için kullanıldığı duyumlarını aldıklarını söyleyen Şen, şunları kaydetti: “Bu kişilerin,herhangi bir izinleri olmadığı halde sivil giyindirilerek akademik ve idari personelden belirledikleri kişileri takip ettirdikleri duyumlarını almaktayız. Anayasa'nın değiştiği, özgürlüklerin önünün açıldığı, 12 Eylül, 28 Şubat ve 27 Nisan darbecilerinin yargılandığı bir dönemde PAÜ’de darbe ürünü fişleme ve uygulamaların devam ettiğini görmek ve yaşamak utanç verici bir durumdur. Başta YÖK Başkanı olmak üzere Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’den talebimiz, YÖK Yasası'nın bir an evvel özgürlüklerin önünü açacak şekilde değiştirilmesini sağlayacak adımları ivedilikle atmalarıdır. PAÜ’de yaşanan bu çağdışı uygulamalara tüm paydaşların karşı durmasını bekliyor, yukarıda saydığımız yetkili makamları göreve davet ediyoruz.”