Denizli’de Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, 2012-2013 eğitim öğretim yılında 11 bin 93 kontenjan aldıklarını, üniversitenin tercihte bölgenin önde gelen üniversiteleri arasına girdiğini, Türkiye genelinde ise ilk 10’da yer aldığını söyledi. Yeni eğitim yılı için kayıtların devam ettiğini belirten Rektör Bağcı, “İlk gün bin 800 kayıt yapıldı. Cuma gününe kadar sürecek olan bu kayıtlar sırasında bize ayrılan kontenjan olan 11 bin 93 öğrencinin, yani bizi tercih eden 10 binin üstündeki öğrencilerimizin kayıtları yapılacak. Öyle tahmin ediyorum ki bu süre sonunda 10 binden fazla öğrenci, PAÜ’nün değişik birimlerinde ön lisans, lisans düzeyinde eğitim almak üzere burada bulunacaklar. Üniversitemizde 2 ila 6 yıl arasında öğrencilik yapacaklar” dedi.
11 programa 600 öğrenci
2012-2013 eğitim öğretim yılında 11 programa daha ek kontenjanla öğrenci alacaklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Bağcı, “Bu programlar Acıpayam Meslek Yüksekokulu’nda büyük ve küçük baş hayvan yetiştiriciliği, büro yönetimi ve yönetici asistanlığı, Buldan Meslek Yüksekokulu’nda mimari restorasyon bölümü, Denizli Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu dış ticaret ve turizm-seyahat hizmetleri bölümü, Kale Meslek Yüksekokulu’nda maden teknolojisi işletme yönetimi programları, Tavas Meslek Yüksekokulu’nda aşçılık, çocuk gelişimi programları ve Çivril’de Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nda organik tarım işletmeciliği bölümüne toplam 600 öğrenci alacağız” diye konuştu.
Öğrenciye burs müjdesi
Rektör Bağcı, bu okulları tercih edecek öğrencilere burs müjdesi de vererek, “Ek kontenjanlarla öğrenci almayı ümit ettiğimiz Acıpayam, Kale, Tavas ve Çivril’deki yüksekokullarımızı tercih eden her öğrenciye burs verilecek, barınma imkanları seferber edilecektir. Bu noktada başta Tavas olmak üzere tercih eden ve kayıt olan her öğrenciye karşılıksız bur verecek olan milletvekilimiz Nihat Zeybekci’ye, Acıpayam meslek yüksekokuluna kayıt olacak öğrencilerin tamamına burs verecek olan Acıpayam kaymakamlığına, belediye başkanlığına, Aynes, Pekdemir, Atasancak gruplarına ve uygulamalı bilimler yüksekokuluna kayıt olacak öğrencilere burs ve barınma imkanı sağlayacak olan işadamlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu. Rektör Bağcı, üniversitenin ek kontenjanlarla birlikte bu sene 45 bine yaklaşan öğrenci mevcudiyeti ile bölgenin en büyük üniversiteleri arasında yer alacağını sözlerine ekledi.