Muğla’nın Bodrum ilçesindeki Özel Merter İlköğretim Okulu tarafından düzenlenen 2. Bilim Şenliği'nde, öğrencilerin hazırladığı projeler görücüye çıktı. Şenliğin açılış törenine Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özcan, Cumhuriyet Başsavcısı Hayati Keskin, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Akgün, Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun, Bitez Belediye Balkanı İbrahim Çömez, Gündoğan Belediye Başkanı İbrahim Bilgi, Mumcular Belediye Başkanı Birol Aydın, okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Kaymakam Gödekmerdan ve belediye başkanlarının açılış kurdelesini kesmesinin ardından protokol üyeleri, öğrencilerin hazırladığı yaklaşık 270 projeyi inceledi. Gödekmerdan ve belediye başkanlarına, öğrencilerin yaptığı tablolardan hediye edildi.

Konu hakkında açıklama yapan Özel Merter İlköğretim Okulu Müdürü Gökhan Kubur ise, “Öğrencilerimize, teoride öğrendiklerini pratikte uygulayabilme imkanı sunuyor bu etkinlikler. Öğrencilerimiz, kendilerini geliştirme ve öğrendiklerini velilerine anlatma imkanı buluyor. Burada 270 stant var. Bu stantların bir kısmı bilimle, bir kısmı sanatla ilgili. Bu projelerimizin içerisinde Türkiye geneli ilk 100’e giren de var. Bu hafta bakanlıkta elemelere girecek, inşallah finale kalır." dedi.