Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl okulların kapanması ile birlikte ilk ve orta öğretime giden çocuklar için 10 bilgi evi ve kurs merkezinde düzenlenen Yaz Okulu uygulaması tüm hızıyla sürüyor. Yaz Okulu'nda tatilini hem eğlenerek, hem de derslerine çalışarak geçirme imkanı bulan toplam 1800 öğrenci Karaman, Yenişehir, Sevindik, Mehmet Akif Ersoy, Fatih, Gökpınar, Anafartalar, Aktepe, Atalar ve Kayıhan Bilgi Evi ve Kurs Merkezi'nde tatillerini daha verimli geçirme imkanı buluyor.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, 2006 yılında hizmet vermeye başlayan bilgi evi ve kurs merkezlerinin bugün binlerce öğrenciye hizmet eder hale geldiğini söyledi. Otaklı, "Her yıl olduğu gibi bu yılda öğrencilerimizin yaz tatilini daha verimli geçirmelerini sağlamak adına Yaz Okulu açtık. 6 hafta boyunca hafta içi her gün öğrencilerimize test çözümü, kitap okuma saatleri, zeka oyunları, film saatleri, el becerileri, bilgisayar gibi çeşitli konularda eğitimler veriliyor. Eğitimlerimiz 7 Ağustos'ta sona erecek" dedi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, "2006 yılında sayılı öğrenci ve bilgi evi ile hayata geçirdiğimiz proje bugün halkımızın desteği ile büyümesini sürdürmüş ve başarısını ispatlamıştır. Denizli'nin 10 farklı noktasında binlerce öğrencimize hizmet veren bilgi evi ve kurs merkezlerimiz yaz tatilinde de vatandaşlarımızın hizmetinde olmaya devam etmiştir. Geleceğin Türkiye'sini bugünün çocukları ve gençleri kuracak. O nedenle gençlerimize ve çocuklarımıza her daim destek olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.