Denizli Belediyesi, daha sağlıklı çevrede ve daha temiz bir şehirde yaşam için çöp konteynırlarının kaldırılması uygulamasına Siteler Mahallesi’ni de dahil etti. Siteler Mahallesi’nde de artık saatli çöp toplama uygulamasına geçiliyor.

Denizli Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü Siteler Mahallesi’nde de çöp konteynırları yerine poşetlenmiş çöplerin bidonlara konulması uygulamasına geçiyor.

Uygulama hakkında müdürlük Siteler Mahallesi’nde bulunan vatandaşları bilgilendirmek için bir toplantı düzenledi. Toplantıya katılan Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, uygulamayla ilişkin bilgi verdi vatandaşlardan gelen soruları cevaplandırdı.

Mahalleliden konuya ilişkin hassasiyet göstermelerini isteyen ve çöpü sokakta olmayan, pis koku bulunmayan bir Denizli hedeflediklerini dile getiren Gökoğlan, “ Uygulama Denizli'nin büyük bir bölümünde başarıya ulaştı. Hedefimiz, çöpü sokakta olmayan, ortada pis koku bulunmayan daha sağlıklı daha temiz bir Denizli’dir. Sağlıklı bir toplum için günümüzün koşullarına göre hareket etmeliyiz. Demir çöp konteynırı dönemi artık sona erdi. Bu günden sonra sokaklarda demir çöp konteynırı görmeyeceğiz. Plastik, koku, sızıntı yapmayan konteynırları kullanacağız. Bu konteynırlarımızda belirlediğimiz saatte ve güzergaha çıkarırsak çevremize sahip çıkmış olacağız. Kaldırım üstlerine direk diplerine çöp bırakmayacağız. Aksi takdirde hoş bir görüntü olmayacaktır. Bu hem toplum hem de çevre sağlığı açısından son derece önemli.” dedi.

Başkan Yardımcısı Gökoğlan, söz konusu sistem devam ederken diğer taraftan poşet dağıtımının süreceğini bildirerek “ Çöpler poşetin içinde olacak. Poşetler de bidona konulacak. Böylece, hoş olmayan görüntülerin de önüne geçeceğiz. Böylece Denizli içinde hiçbir şekilde çöp poşeti görülmeyecek. Çöpler sizlere dağıttığımız siyah ve mavi torbalara ayrıştırılarak konulacak ve her gün sabah belirlenen saatlerde ekipler tarafından toplanacak” dedi.