Hamur işlerinden, yaprak sarmasına, içki köfteden, çiğ köfteye, ekmek arası dönerden, gözlemeye, baklavadan, künefeye kadar 30 çeşit menü hazırlayan Sürücüoğlu, KOSGEB’in hibe kredisinden de faydalanmak için proje hazırladı. Sürücüoğlu’nun projesi kabul edilirse yanında iki bayanı daha istihdam edecek. Yıllarca tekstil fabrikalarında ve tabldot fabrikalarında çalıştığını, usta aşçıların yanında yemek yapmayı ve menü hazırlamayı öğrendiğini anlatan Sürücüoğlu, “Evimin yakınındaki bir tost dükkanını girişimcilik eğitimini alan bir kadın açmıştı. Ondan eğitim için neler yapmam gerektiğini öğrendim. Babadağ ilçesinde belediye önderliğinde girişimcilik eğitimi açıldı. 10 gün boyunca Denizli’den Babadağ’a eğitime gidip geldim. Yemek ve gıda üzerine bir işyeri açmak en büyük hayalimdi. Eğitimi bitirince 50 kişilik salona sahip işyerimi açtım. 43 yaşında kendi işimin patronu oldum” dedi.

Sadece Tost Ekmeği Dışardan
Kendi işyerinde müşterilerine sunduğu tüm menüleri evinde hazırladığını, işyerinde pişirip servis yaptığını ifade eden Sürücüoğlu, “Kullandığım tüm malzemeleri semt pazarlarından en taze ve uygun fiyata temin ediyorum. İşyerinde sadece kullandığımı tost ekmeği dışardan geliyor. Diğer tüm malzemeleri kendim hazırlıyorum, kendim pişiriyorum. En taze, en kaliteli malzemelerden, yemekleri hazırlıyorum. İşyerimi açalı üç ay oldu. İşlerim çok iyi, isteğe göre evlere ve işyerlerine serviste gönderiyorum. Kadınların özel günlerine ve toplantılarına ikramlarda hazırlıyorum” dedi.
Bayilik alıp, bayilik vereceğim
Önümüzdeki aylarda çikolata döner bayiliği almak istediğini, bunun yanında da yaptığı yemeklerle ilgili olarak bayilik vermek istediğine dikkat çeken Sürücüoğlu, “Bayilik almak ve vermek ile ilgili görüşmelerimiz devam ediyor. Bayiliklerle işlerimi büyüteceğim. Bu tür bir iş yapmak benim en büyük hayalimdi. Hayalimin peşinden koştum, eğitimlerini aldım ve hayalimi gerçeğe dönüştürdüm. Benim gibi girişimci kadınlara en büyük önerim. Yaptıklarında mutlu olacakları çok sevecekleri sektörlere girmeleri ve cesaretle ilerlemeleri. Ben bu işyerini açarken hiç param yoktu. Taksitlerle malzemeleri alıp çalışmaya başladım” dedi.