Denizli Belediyesi lise ve dengi okullarda eğitim gören 1000 lise öğrencisini Çanakkale Destanı’nın yazıldığı topraklara götürüyor. Gençler sadece Türk tarihinin değil yakın dünya tarihinin en önemli savaşlarından birinin yaşandığı Çanakkale’de tarihe tanıklık edecek.

Denizli Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü 'Genç Denizli Projesi' kapsamında, lise öğrencilerini geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda Çanakkale’ye götürüyor. Gençler, Çanakkale Savaşı Destanı'nın yazıldığı yerleri gezerek tarihi mekanları yerinde görecek.

7-8 Ekim’de başlayacak geziler ay süresince her hafta sonu olmak üzere 4 grup halinde gerçekleştirilecek. Ekim ayı içinde yaklaşık 1000 öğrenci Çanakkale’de tarihe tanıklık edecek. Geçtiğimiz yıllarda Çanakkale’ye yapılan ziyaretlerden dolayı hem gençlerden hem de ailelerden olumlu tepkiler aldıklarını dile getiren Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, “ Yeni eğitim yılında da toplam 2000 öğrencimizi Çanakkale'ye götüreceğiz. Bu ay için de 1000 öğrencimizle başlayacağız. Türk Milleti'nin kahramanlık destanı yazdığı birlik ve beraberliğimizin en güzel örneği olan Çanakkale Zaferi'nin yaşandığı toprakları ve şehitliğimizi gezdirerek tarihe karşı sorumluluğumuzu da yerine getirmek istiyoruz. Bu amaçla her yıl çok sayıda gencimizin oraları görmesini sağlıyoruz. Geçen yıllarda yaptığımız geziler olumlu tepkileri ortaya çıkardı. Şimdiden tüm gençlerimize keyifli bir gezi temenni ediyorum” dedi.

Türk Milleti’nin kahramanlık destanın yazıldığı, Çanakkale Zaferi’nin yaşandığı toprakları gezmek ve şehitlikleri ziyaret etmek amacıyla yapılan gezi programına katılan gençler yol güzergahında bulunan Assos-Behramkale ve Truva’yı da ziyaret edecek.