Sendika üyelerinin yoğun katılım gösterdiği yürüyüşte, sık sık “AKP elini eğitimden çek” “Gerici, Irkçı Eğitime Hayır” “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz” sloganları atılırken, çevreden vatandaşlarda alkışlarla bu eyleme destek verdi.
Çeşitli siyasi parti, sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarının da destek verdiği eylemde konuşan Denizli Eğitim-Sen Şube Başkanı Mehmet Dede, “Milli Eğitim Bakanlığı eğitimde yıllardır acil çözüm bekleyen sorunları bir tarafa bırakıp, eğitim sistemi üzerinden toplum içinde yeni ayrışmalar ve kutuplaşmalar yaratacak uygulamaları hayata geçirmeyi sürdürmektedir. Özellikle eğitimde 4+4+4 dayatması sonrasında, eğitime yönelik doğrudan siyasi müdahaleler artmıştır. Eğitim müfredatının içeriğine dini söylem ve ifadelerin yerleştirilmiş, okul dönüşümleri sürecinde imam hatiplere ayrıcalık tanınmış, öğrenciler öğretmen yokluğu gerekçe gösterilerek dini içerikli dersleri seçmeye yönlendirilmiştir” dedi.

ÖĞRENCİ ve VELİLER MAĞDUR
Denizli Eğitim-Sen Şube Başkanı Mehmet Dede, TEOG sistemi ile beraber, öğrenci ve velilerin adeta sadece imam hatip okullarına yönelik zorunlu tercih sistemine yönlendirilmelerini eleştirdi. Mehmet Dede, sözlerine şöyle devam etti:“Öğrencilerin özel liselere, meslek liselerine, imam hatip liselerine ve açık liselere yönlendirilme süreci TEOG ile resmen bir zorunluluğa dönüşmüştür. 134 bin öğrenci meslek liselerine ve imam hatiplere zorla kaydedilirken, bugüne kadar açıklanan boş kontenjan sayısı sadece 52 bin 167’dir. Bugünkü verilere göre 82 bin öğrenci zorunlu olarak meslek lisesine ve imam hatibe devam edecektir. “

SİYASİ KADROLAŞMALARA SON VERİLSİN
Denizli Eğitim-Sen Şube Başkanı Mehmet Dede, son yıllarda AKP hükümetinin kadrolaşma faaliyetlerinin tavan yaptığını belirterek, bu uygulamalara derhal son verilmesini istedi. Dede, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın sadece son birkaç ay içinde gündeme getirdiği konular, siyasal kadrolaşma girişimleri, yapılan yasa ve yönetmelik değişiklikleri ile attığı tehlikeli adımlar, 2014-2015 eğitim öğretim yılının eğitim emekçileri, öğrenciler ve veliler açısından son derece zorlu ve çetin mücadelelere gebe olduğunu göstermektedir. Bu anlamıyla bugün yaptığımız grev, önümüzdeki dönem eğitim alanında yürüteceğimiz mücadele açısından önemli bir başlangıç olarak değerlendirilmelidir.”  dedi. 

Basın açıklaması sonunda öğrenci sendikası Genç-Sen üyeleri coşkulu bir şekilde halay çekerek, eylemi sonlandırdı.