Denizli’de görevli din görevlilerinin bağışlarıyla başarılı 100 kız çocuğuna burs imkânı sağlandı. İlk burslar İl Müftülüğü binasında düzenlenen tören ile okul idarecileri ve velilere teslim edildi. Törene Vali Vekili Abdullah Acar, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ramazan Tandır ve İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar, okul idarecileri ve veliler katıldı. Törende konuşan Vali Vekili Acar, “Denizli’de bile hala çocuklarını okula göndermeyen ailelerin olduğunu biliyoruz. Dinimizde okuma ve yazmanın önemi çok açık bir şekilde belirtilmiştir. Ancak son yüz yılda halk arasında ‘kız çocukları okumasa da olur’ gibi yanlış bir inanış söz konusudur. Bunu kırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Fakat daha alacak yolumuz var.” dedi. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın başlattığı ‘Kız çocuklar okulsuz kalmasın’ kampanyasına Denizli’de görev yapan din görevlileri, maaşlarından bir bölümünü bağışta bulunarak destek verdi.
Herkese örnek almalı
İlköğretim okullarına devam eden 100 kız çocuğuna burs sağlayan din görevlilerinin bu hareketinin örnek teşkil etmesi gerektiğini belirten İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar, milli eğitim müdürlüğü ile koordineli bir çalışma yaparak 42 ilköğretim okulunda başarılı 50 kız öğrencilerin tespit edildiğini ve okullar kapanana kadar aylık 50’şer lira burs verileceğini söyledi. Müftü Gürpınar, “Müftülük olarak başarılı kız öğrencilerin desteklenmesi amacıyla ilköğretim çağındaki başarılı kız çocuklarına burs sağlamak için bir girişimimiz oldu. Milli Eğitim Müdürlüğü ile yürüttüğümüz çalışma neticesinde din görevlilerin maaşlarından yaptığı bağışlarla ilk etapta 100 kız çocuğuna burs vermeye başlıyoruz. Nisan ayından itibaren vermeye başlayacağımız burslarımızı almaya hak kazananlar her ayın 15’inden itibaren mesai saatleri içinde müftülük din hizmetleri birimine gelerek kimlik karşılığı burslarını almaya başlayacaklar. Okulların kapanacağı haziran ayına kadar burs vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.
DNZ-burs2…İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar (sağda), din görevlileri tarafından verilen aylık 50 lira bursu, öğrenci velilerine teslim etti.