Denizli Ticaret Odası, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Denizli Merkez Müdürlüğü işbirliği ile “Girişimcilik Eğitim Programı” düzenledi.
77 başvuru arasından seçilerek programa dahil edilen 30 kişi, Denizli Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM)  tarafından verilen girişimcilik derslerine başladı. 31 Ekim 2011 tarihinde Denizli Ticaret Odası’nda verilmeye başlanan eğitimler, haftada üç gün olmak üzere toplam 10 iş günü yapılacak.
29 Kasım 2011 tarihinde son bulacak eğitim programında, girişimcilik fikirleri oluşturma ve test etme, pazarlama, üretim, finans ve iş planı konuları detaylı bir şekilde işlenecek.
Eğitim programını tamamlayacak 30 girişimci adayı, hazırlayacakları iş planları ile KOSGEB’e başvurabilecek. KOSGEB’in onay vermesi durumunda 27 bin TL’ye varan hibe, 70 bin TL’ye varan faizsiz kredi imkânlarından faydalanabilecekler.
Konuyla ilgili açıklama yapan Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, son 6 ay içinde KOSGEB ile ikinci kez girişimcilik eğitimi düzenlediklerini belirterek, “Denizli Ticaret Odası olarak mesleki eğitim konusunda çalışanları ve kendi işini kurmanın gayreti içinde olanları eğitme, destekleme ve kamunun tahsis ettiği finans kaynaklarına ulaşmaları konusunda yönlendirmenin gayreti içindeyiz. Bu eğitimler de yeni girişimciler oluşturmanın yanı sıra mevcut işletmelerimize de sermayenin etkin kullanımı, üretim ve pazarlama stratejileri geliştirmelerine fırsat tanımaktadır. Yeni dönemde de bu tür eğitimler belli aralıklarla devam edecektir.” dedi.