Denizli Ticaret Odası’nda 1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe girecek Yeni Türk Ticaret Kanunu ile ilgili seminer, yoğun katılımla gerçekleştirildi. Maliye Bakanlığı eski hesap uzmanlarından Harun Kaynak’ın konuşmacı olarak katıldığı seminer, yaklaşık 250 kişi tarafından iki saat boyunca dikkatle dinlendi. 
Denizli Ticaret Odası, Denizli Sanayi Odası ve Denizli Ticaret Borsası işbirliğiyle “Yeni Türk Ticaret Kanununun İş Dünyasına Getirdikleri ve Riskleri” semineri düzenlendi. Denizli Ticaret Odası Konferans Salonu’nda gerçekleşen seminere, Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli Vergi Dairesi Başkanı Ali Cüneyd Aruntaş, Denizli Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’na mensup üyeler ve çok sayıda davetli katıldı.
Yaklaşık 250 kişi tarafından dinlenen seminerde Harun Kaynak, “Türk Ticaret Kanunu Değişiyor. Biz de mi Değişelim?” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. İki saat süren seminerde Kaynak, Yeni Türk Ticaret Kanunu’nun bir takım yasal zorunluluklar getirdiğini, bu değişikliklerin ise “Yeni Türk Ticaret Kanunu, ticarette ayağımıza bağ mı olacak” sorusunu gündeme getirdiğini ancak kurumsallaşma ve şeffaflığın benimsenmesi durumunda yeni kanunun ayağa bağ olmayacağını ifade etti. Şu an yürürlükte olan Türk Ticaret Kanunu’nun 1475 madde, Yeni Türk Ticaret Kanununun ise 1535 madde içerdiğini hatırlatan Kaynak, kanunun ana hedeflerinin şeffaflık, hesap verebilirlik, kurumsallaşma, elektronik ortamda hukuki işlem tesis edebilme, yatırım ve iş yapma ortamının iyileştirilmesi olduğunu belirtti.
Kaynak, yeni Türk Ticaret Kanunu’nun getirdiği yeniliklerle ilgili şu konularda bilgiler verdi: “Anonim ve limited şirketlerin kuruluş, yönetim yapıları ve ana sözleşmelerindeki değişiklikler. Yönetim kurulu üyelerinin sorumluluklarına yönelik değişiklikler. Şirket ortaklarının ve yönetim kurulu üyelerinin şirketten borçlanmasıyla ilgili değişiklikler. Avans kar payı dağıtımına ilişkin değişiklikler. Belli başlı ‘haksız rekabet’ örnekleri ve yaptırımları. Şirketlerin temel bilgilerini kamuoyuyla paylaşma zorunluluğu konusundaki değişiklikler ve yaptırımları. Ticari defterlerin kapsamı, tutulması ve ibrazıyla ilgili değişiklikler. Sermaye ödemeleriyle ilgili değişiklikler. Yönetim kurulu ve genel kurul toplantılarıyla ilgili değişiklikler. Şirketlerin bazı işlemlerinde denetim ve bağımsız denetime ilişkin değişiklikler. Belli başlı cezai yaptırımlar.”
Yapılan sunum sonrasında Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer ve Denizli Vergi Dairesi Başkanı Ali Cüneyd Aruntaş, Harun Kaynak’a Denizli hatırası olarak çeşitli hediyeler verdi.