Pamukkale Eğitim Vakfı (PEV)’na bağlı Özel Amiroğlu Fen Lisesi törenle açıldı. Okul bahçesinde düzenlenen açılış törenine AK Parti milletvekilleri Nihat Zeybekci ve Nurcan Dalbudak, Vali Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Osman Zolan, Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Alkan, Garnizon Komutanı Memduh Hakbilen, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, il müdürleri, oda başkanları, okulun öğretmenleri ve öğrencileri katıldı.

Amiroğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Salih Amiroğlu, okulun yapılması için Rektör Bağcı’dan teklif geldiğini ve hiç düşünmeden kabul ettiğini söyledi. Eğitimle ilgili her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirten Amiroğlu, Denizli’nin geleceği için her türlü projede yer almayı görev bildiklerini kaydetti. Rektör Bağcı da, “Bundan 120 gün önce, 16 derslikli ve bin 300 metrekare kapalı alandan oluşan fen lisesi binasının yapılmasını kararlaştırdık. Bu kısa sürede gece gündüz demeden inşaatı tamamladık. Bu süre içinde ayrıca okul öncesi ve ortaöğretimin yapıldığı 2 bin 500 metrekarelik alanı da baştan sona yeniledik. Toplam 3 bin 800 metrekarelik inşaatı tamamlayarak eğitim öğretime yetiştirdik. Bir eğitim camiasının yöneticisi olarak bu gururu bize yaşatan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Milletvekili Dalbudak ise Denizli’de yaşayanların bu şehre katkı yapacağı yerin okul olduğunu ve bunun ileriye atılmış bir adım olduğunu düşündüklerini söyledi. Vali Demir da Denizlililerin gönlü engin kişiler olduğunu belirterek, “Denizlimiz'de son dokuz yılda 90 milyon TL’lik bütün devlet kurumlarının ortak yaptığı eğitim yatırımlarına, hayırseverlerimiz 63 milyon TL’lik ilave katkı yaptı. Yaklaşık üçte iki oranındaki bu katkı, çalışmanın ne anlama geldiğini gösteriyor.” diye konuştu.

Daha sonra Vali Demir hayırsever Amiroğlu’na, Rektör Bağcı ise inşaat sahibi Okhan Arslan’a plaket verdi. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından okul gezildi. 750 bin TL’ye mal olan Özel PEV Okulları Amiroğlu Fen Lisesi, 16 derslikli ve bin 300 metrekare kapalı alanı bulunuyor.