Denizli Belediyesi, yaz boyunca atık pilleri ayrı toplayan PEV İlkokulu 2-B sınıfı öğrencilerini ödüllendirdi.
Denizli Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Naciye Kapukıran ve müdürlük personeli, PEV İlkokulu'na giderek atık pilleri ayrı toplayan öğrencilere ödüllerini verdi. Kapukıran, kampanyada birinci olan 2-B sınıfı öğrencisi Eylül Altıntaş'ı satranç takımıyla ödüllendirirken, Altıntaş'ın sınıf arkadaşlarına ise tişört, şapka ve çevre dergisi hediye edildi.
Denizli Belediyesi’nin çevre, sağlık, temizlik konularında aldığı birincilik ödüllerinde en fazla katkıyı öğrencilerin sağladığını kaydeden Kapukıran, "Atık piller çöpe veya çevreye atıldığında içindeki kimyasal maddeler toprağa ve yeraltı sularına karışarak kirliliğe sebep olmakta, çevre ve insan sağlığı açısından tehlike oluşturmaktadır" diye konuştu.
Atık pillerin zararını en aza indirebilmek amacıyla belediye tarafından öğrencilere ve vatandaşlara yönelik bilinçlendirme çalışmaları yapıldığını ve çalışmalar sonucunda yıllık ortalama 3 ton atık pil toplandığını bildiren Kapukıran, "Toplanan bu pillerin geri dönüşümü ve bertarafı, doğaya hiçbir zarar vermeyecek şekilde yapılmaktadır" dedi.