AKUT Fethiye Birimi, Muğla Ali Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye Sağlık Yüksek Okulu öğrencilerine 'AKUT ve Afet Yönetimi' konulu bilgilendirme semineri verdi. AKUT Fethiye Sorumlusu Sadi Çidem, Operasyon Sorumlusu Ersin Gür ve AKUT gönüllülerinin katıldığı seminere öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Seminerde AKUT'un çalışma sistemi hakkında bilgiler verilirken, öğrencilere operasyonlarda kullanılan malzemeler tanıtıldı.
Seminerde AKUT Fethiye Ekibi'nin katıldığı operasyonlar ve karşılaştıkları zorluklar hakkında bilgiler veren AKUT Operasyon Sorumlusu Ersin Gür, öğrencilere ilginç anekdotlar aktardı.
Kuruldukları ilk zamanlarda vatandaşların önce kendi kurtarma taktiklerini uyguladığını en son kendilerini aradığını anlatan Gür, zaman içerisinde bu olgunun değiştiğini söyledi. Şimdi vatandaşların en ufak kurtarma olayında kendilerine ulaştığını belirten Gür, öğrencilerden gelen bu operasyonlar için para alıp almadıkları şeklindeki soruyu ise şöyle cevapladı: "AKUT gönüllülük esasına göre çalışan bir birimdir. Burada gördüğünüz herkesin normal kendi işleri var. Kimi zaman ailelerinden kimi zaman sosyal hayatlarından feragat ederek operasyonlara katılıyor. Bizim tek kazancımız var. O da bir kayanın altında sıkışmış veya ormanda kaybolmuş bir insanın bizi görünce yüzünde oluşan tebessümdür. O an göz göze geldiğimizde o insanın yaşadıklarını anlamak bizim için en büyük servettir. Öyle ki biz bu işten para kazanmaktan çok gerekirse malzeme alımı için cebimizden para bile koyuyoruz."