Uşak Belediyesi’nin Kampanyasında; 400 kilogram pil toplayan Ergenekon İlköğretim Okulu birinci, 380 kilogram atık pil toplayan Hasan Hilmi İlköğretim Okulu ikinci oldu. Bu iki okulda atık pil toplayan öğrencilere düzenlenen törenle ödülleri verildi. Törene; Belediye Başkan Yardımcısı Işıl Akgün, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Mümin Harmandalı, Uşak Belediyesi Çevre Mühendisi Reyhan Aydın, okulların yöneticileri, öğretmenleri ve öğrenciler katıldı. Kampanya hakkında bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Işıl Akgün amaçlarının çevreye duyarlı bir neslin yetişmesine katkı sağlamak olduğunu iletti. Pillerin çevreye verdiği zararların telafisinin olmayacağını vurgulayan Akgün, " Atık pillerin çevre insan sağlığına zarar verdiğini hepimiz biliyoruz” dedi.
Dünyanın hızla kirlendiğini belirten ve bu konuda bilincin arttırılması gerektiğini dile getiren Belediye Başkan Yardımcısı Işıl Akgün, "Maalesef gelişen teknoloji ile beraber çevre kirliliği de artıyor. Bu kirlilik en çok çocuklarımızı etkiliyor. Eğer kirlilik devam ederse gelecekte yeni neslin bu konuda büyük sıkıntılar çekeceği aşikardır. Bu konuda herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Bu yılda okullarımız başarılı bir çalışma ile atık pil ve yağ toplamada öncü oldular. Miniklerimiz doğaya verilen zararları öğrenmekle birlikte ailelerinin de bu konuda bilinçlenmesini sağladılar. Biz bu tür kampanyalara ara vermeden devam edeceğiz” dedi.
Konuşmaların ardından Hasan Hilmi İlköğretim Okulu’nda en çok pil toplayan Onur Aydın bisiklet, en çok pil toplayan ikinci öğrenci olan Durkadın Gezer ise satranç takımı verildi. Ergenekon İlköğretim Okulu’nda pil toplamada birinci olan Recep Mücahit Selvi bisiklet, ikinci olan Burak Hinç ise satranç takımı verildi. Ayrıca Halit Ziya İlköğretim Okulu, Vali Ali Fuat Güven İlköğretim Okulu ve Ganime Özadam İlköğretim Okulu’nda çeşitli hediyeler verildi.