Kaynak Kültür Yayın Grubu tarafından "Türkiye Okuyor" ve "Okullar Hayat Olsun" projelerine destek amacıyla 30 ilde düzenlenen Kitap Şenliği, Uşak’ın Banaz ilçesinde de törenle başladı. Dört gün sürecek şölene katılan çok sayıda ilkokul ve ortaokul öğrencisi, salonda yer alan binlerce kitap arasından beğendiklerini, daha önce kendilerine dağıtılan kumbaralarda biriktirdikleri parayla satın aldı. Açılışa katılan öğrenci velileri ve diğer vatandaşlar da kitaplara ilgi gösterdi. Şenlik kapsamında, başta Kaynak Yayınları olmak üzere yaklaşık 13 yayınevinin kitapları yer alıyor.

Çok sayıda öğretmen, öğrenci ve vatandaşın katıldığı açılış töreni, Banaz Belediyesi Kültür Park Salonu'nda yapıldı. Burada bir konuşma yapan Kaymakam Muzaffer Şahiner, kitap okumanın maddi ve manevi kazanımlarına değindi. Törene Uşak İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut, Banaz Belediye Başkanı Tahsin Erdem, İlçe Jandarma Komutanı Yusuf Murat Arslan, Kaynak Yayınları Ege Bölge Temsilcisi Mahmut Tevfik Dağ, daire amirleri, çok sayıda öğrenci ve veli katıldı.

Çocuklara kitap sevgisini aşılamak ve okuyan sayısını artırmak adına başlatılan Kitap Şenliği'nde dünya klasikleri, romanlar, dinî içerikli kitaplar, Hz. Muhammed (SAV) ve dört halifenin hayatını anlatan kitaplar, şiir, tarihî araştırma, sosyal içerikli, masal, hikaye ve boyama kitapları gibi çok farklı konularda ve türlerde kitaplar bulunuyor.