Kitap okuma alışkanlığının gençler arasında yaygınlaşması nedeniyle Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü’nün öncülüğünde 60’a yakın gençlik kulübünün desteklediği “Ufka Yolculuk Kültür Yarışması” adıyla bilgi yarışması düzenleniyor. Yarışmanın Denizli’deki tanıtım ve organizasyonu Denizli Asil Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü tarafından yapılıyor.
Diyanet İşleri eski Başkanı Ömer Nasuhi Bilmen’in “Büyük İslam İlmihali” adlı eserini okuyan gençler 18 Mayıs 2013 Cumartesi günü saat 14.00’te Türkiye genelinde yapılacak test usulü sınava katılacak. Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın desteklediği yarışma 18 yaş altı ile 18 yaş üstü olarak iki kategoride gerçekleştirilecek. Yarışma için son başvuru tarihi 12 Nisan 2013 Cuma günü.
Denizli Asil Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Başkanı Alaeddin Aktaş, ‘Ufka Yolculuk Kültür Yarışması’ ile, okuma alışkanlığının istenilen düzeyde olmadığı günümüzde; okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine katkı verilmesi, vatandaşların ve özellikle gençlerin güvenilir kaynaklarla buluşması amaçlandığını belirtti.
Kulüp Başkanı Aktaş, “Gençlerimizi okumaya, anlamaya ve yarışmaya teşvik edecek farklı bir yarışma formatı geliştirdik. Geleneksel hale getirmeyi planladığımız ödüllü kitap okuma yarışmasının ilkini, İslam Âlimi Merhum Ömer Nasuhi Bilmen’in Büyük İslam İlmihali eseriyle başlatmayı arzu ettik. Fıkıh alanında önemli bir kaynak olan bu eserin okunmasıyla hurafelerden uzak, dinimizin temel bilgilerini öğrenen bir gençliğin ortaya çıkacağını düşünüyoruz. Yarışma sürecinde gençlerin ufkunun gelişeceğini düşündüğümüzden dolayı adını “Ufka Yolculuk Kültür Yarışması” olarak belirledik. Bilginin önemini kavrayan tüm gençlerimizi önce okumaya ve anlamaya sonra da yarışmaya davet ediyoruz.” dedi.
Test usulü yapılacak sınavda adaylar 100 soru üzerinden yarışacaklar. Sorular, Ömer Nasuhi Bilmen’in Büyük İslam İlmihali’nden, alanında uzman kişilerden oluşan bir komisyon tarafından hazırlanacak.
Yarışmada dereceye girenlere, Türkiye ve Denizli genelindeki sıralamaya göre ayrı ayrı ödül verileceğini belirten Başkan Aktaş, Denizli genelinde dereceye girenlerin ödüllerinin 1 Haziran 2013 Cumartesi günü saat 19.00’da Denizli’de, Türkiye genelinde dereceye girenlerin ödülleri 2 Haziran 2013 Pazar günü Ankara’da, düzenlenecek bir programda kendilerine verileceğini belirtti.

18 Yaş Altı ve 18 Yaş Üstü kategorilerinde Türkiye Geneli Ödülleri:                                                             
Birinciye : Umre (1400 Euro değerinde)   
İkinciye  : Laptop bilgisayar    
Üçüncüye        : Netbook bilgisayar    
Dördüncüye : Akıllı Telefon Yarışmada    
Beşinciye         : Tablet bilgisayar
İlk 30’a girenlere kişi başı 100 TL değerinde kitap seti hediye edilecektir.

18 Yaş Altı ve 18 Yaş Üstü kategorilerinde Denizli İli Ödülleri:
Birinciye : Netbook bilgisayar
İkinciye  : Akıllı Telefon
Üçüncüye        : Tablet Pc
4.,5.,6.,7. ve 8. olanlara kitap seti