Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yürüttüğü "Değerler Eğitimi ve Karakter Okulu" projesini yıl boyunca uygulayan Akköy 75.Yıl Cumhuriyet Ortaokulu’ndan örnek bir çalışma. Proje kapsamında Akköy 75.Yıl Cumhuriyet Ortaokulu Müdür Yardımcısı Erhan Aydın ve Matematik Öğretmeni Ali YAVUZ’un rehberliğinde Mayıs ayı ‘Cömertlik’ konusunu öğrencilere daha iyi anlatabilmek için,  “Bir Yetime de Biz Sahip Çıkalım’ kampanyası başlatıldı.

Kampanya kapsamında Akköy 75.Yıl Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri bir ay boyunca harçlıklarından artırdıkları paraları okulda oluşturdukları yardım sandığında biriktirdiler. Kampanya sonucunda 140 öğrencinin bulunduğu bu küçük okulda bir ay gibi kısa bir sürede 692 lira toplandı. Okul Müdürü Atilla Yaratıkol, Müdür Yardımcısı Erhan Aydın, Matematik Öğretmeni Ali Yavuz,  öğrencileri temsilen iki öğrenci, Kimse Yok mu Derneği Denizli Şubesi’ni ziyaret ederek, Şube Müdürü Mehmet Tolunay’a toplanan 692 lirayı teslim ettiler. Dernek binasında kampanyaları hakkında bilgi veren 75.Yıl Cumhuriyet Ortaokulu Müdür Yardımcısı Erhan Aydın, “Okulumuz Öğretmenlerinden Ali Yavuz ile birlikte hem öğrencileri ihtiyaç sahiplerine vermeye alıştırmak hem de yılda 2 milyon çocuğun yetim kaldığı, insanların açlıkla mücadele ettiği kara kıta Afrika’daki bir yetim çocuğa sahip çıkmayı düşündükleri için böyle bir kampanya başlattıklarını ve bütün eğitim camiasına örnek olmasını temenni ettiğini söyledi.” 

Kimse Yok mu Derneği Denizli Şube Müdürü Mehmet Tolunay, derneklerinin başlattığı Yetim Kampanyasına yaptıkları bu anlamlı bağıştan dolayı Akköy 75.Yıl Cumhuriyet Ortaokulu idareci, öğretmen ve öğrencilerine teşekkür etti.