Milli Prodüktivite Merkezi (MPM), Denizli Valisi Yavuz Erkmen'i, 'Dünya Verimlilik Oscarı'na layık gördü. Vali Erkmen, dünya genelinde 50, Türkiye'de de 11 kişinin arasına girmenin onurlandırıcı ve gurur verici bir olay olduğunu söyledi. Erkmen, "Bu ödülü almak tabiî ki güzel bir duygu. Zonguldak'la birlikte Denizli'de verimliliği artırmak için araştırma projeleri yaptık. Bu araştırmalarda tek amaç bulunduğumuz noktadan çok daha ileriye gidebilmektir. Kaynakları en doğru yerde en iyi şekilde kullanmaktı. Çalışmalarda elde edebileceğimiz verimi en üst düzeyde alabilmekti. Sanırım bu nedenlerden dolayı bize ödülü layık gördüler." dedi.
Erkmen, verilen ödülün şahsına değil, belediye ve odalarla birlikte ortak çalışmalardan dolayı Denizli'ye verilerek onurlandırıldığını belirtti. 16. Dünya Verimlilik Kongresi ve 10. Avrupa Verimlilik Kongresi'nin Türkiye'de yapılacağını belirten Erkmen, "Kongreye Cumhurbaşkanımız katılacak. Burada yeni fikir ve düşüncelerle 'bulunduğumuz noktadan daha ileri nasıl gidebiliriz?' onun düşüncesinde olacağız. Bu bizi motive eden kamçılayan bir ödül olmuştur." diye konuştu.

Denizli'de yapılan çalışmaların kamuda klasik devlet memuru anlayışının ötesine geçmesi olarak da yorumlanabileceğini vurgulayan Erkmen, "Kamu kurumlarında çalışanların ve vatandaşların memnuniyetini ölçen araştırmalar yaptırıyoruz. Bunun sonucunda halka daha yakın ve sevecen olma saygıya dayalı olarak verimi artırmayı planlıyoruz. İnsanların çalışma azmini aynı sürede daha fazla artırmaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

MPM Yönetim Kurulu Başkanı Deryal tarafından açıklanan ''Dünya Verimlilik Oscarları'nın bu yıl Türkiye'den layık görülen 11 isim şöyle: ''Sayıştay Başkanı Recai Akyel, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr Nüket Yetiş, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Talat Aydın, TİSK Genel Başkanı Tuğrul Kudatgobilik, Türk-iş Başkanı Mustafa Kumlu, TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, TOBB Üniverisitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem Şahin, TÜMSİAD Başkanı Dr. Hasan Sert, MPM Eski Genel Sekreteri Prof. Dr Ergün Yener.''

16. Dünya Verimlilik Kongresi ve 10. Avrupa Verimlilik Kongresi 2-5 Kasım tarihleri arasında Antalya Belek'te yapılacak. Kongrede verimlilik biliminde en yeni gelişmelerin, firma düzeyinde en iyi uygulamalar ve yeni iş birlikleri kurma fırsatları ele alınacak. Kongrede ayrıca, dünyanın önde gelen firmaların 100 üst yöneticisinin (CEO) küresel krizden çıkış ile ilgili görüşlerinin içeren bir araştırmanın yanı sıra yerli ve yabancı uzmanlar tarafından 110 adet tebliğ sunulacak.