Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer 1 Eylül Dünya barış gününde açıklama yaptı. Özer açıklamasında, "Savaşın, terörün tamamen bittiği, kardeşliğin, dostluğun, insanlığın bütünleştiği bir dünya için hepimiz elele verelim. Ayrıca bugünün önemini fırsat bilerek Pakistan’ın içinde bulunduğu felaketten çıkarmak için hep birlikte seferber olup yardım elimizi onlara uzatalım."dedi.

Özer, "1 Eylül tarihi ülkemizde olduğu gibi bütün dünya ulusları tarafından çeşitli etkinliklerle yaşamakta ve yaşatılmaktadır. Bugün Dünya tarihi açısından da oldukça önemli bir gündür. Dünya barış anlayışı Atatürk’ün de ortaya koyduğu gibi tüm milletimizce benimsenmiş olan "Yurtta barış, dünyada barış" ilkesi, temel ve vazgeçilmez bir ilke olarak kabul edilmiş ve her platformda savunulmuştur. Ulu önderimiz bu barışçı tutumuyla, dünya ülkeleri arasındaki saygın yerini de almıştır.

Gerek ülkemiz gerekse dünya açısından, şiddet ve terör örgütlerine karşı işbirliği ve dayanışma yaparak; insanların huzur, güven ve mutluluk içerisinde yaşamasının temel koşulu olan barış ve dostluk ortamının sürekliliğini sağlamak en büyük temennimizdir. Son yıllarda Filistin ve Afganistan'da meydana gelen savaşlarda binlerce masum çocuk öldürülmektedir. Akan kanların artık durmasını diliyoruz. Günümüzde hala bu gibi ülkelere insanlık dışı yapılan saldırılar dikkat çekmektedir.  Hayatın baharında umut dolu olan Gazzeli, Afganistanlı nice çocuklar, gençler katledilmektedir ve evlerinden uzaklaşmak zorunda kalmaktadır. Yeryüzündeki çözüm arayışlarının insanların katledilmesiyle aranmasını insanlık dışı olarak görmekteyiz. Masum insanların katledilmesine göz yuman kişiler de en az katiller kadar sorumludur. Dünyanın neresinde olursa olsun insanlar, geleceğe umutla baksın istiyoruz. Dostluğa ve kardeşliğe yapılan yatırımlardan hiçbir zaman hiçbir ülke zarar görmemiştir.

Din, dil, ırk, mezhep ve ülke ayırt etmeden muhtaç durumda olan herkese elimizden gelen çabayı yapmaktayız ve her zaman da yapmaya hazırız.

Kurtuluş savaşı zamanında da Türkiye için tüm olanaklarını kullanan Pakistan halkı, haftalarca süren şiddetli muson yağmurlarının ardından sele teslim olarak yüzyılın insanlık dramını yaşamıştır. Normalden çok daha uzun süren bu muson yağmurları, son yılların en büyük sel felaketine neden olmuştur. Binlerce kişi hayatını kaybetmiştir ve binlerce kişi kayıp durumdadır. Milyonlarca kişi ise evsiz, aç ve susuz kalmıştır. Tüm geçim kaynakları, okullar, hastaneler, yollar ve altyapılar gibi önemli gereçler yok olmuştur. Bu üzücü olay için ülkemiz ve ilimizden çeşitli yardım kampanyaları başlatılmıştır. Biz de her zaman bu tarz felaketlere “birlikten kuvvet doğar” mantığıyla yaklaşarak üzerimize düşen görevi yerine getirmiş bulunuyoruz. Onların da zamanında bizler için ellerindeki tüm imkânları seferber ettiklerini düşünürsek biz de onlar için daha çok seferber olmalıyız diye düşünüyorum. Bu hassasiyetle Türk insanı olarak Pakistan halkının yaralarını kısa süre içerisinde saracağımıza inanıyoruz. Bizleri oldukça üzen bir diğer olay ise Rize’deki sel felaketidir. Rize’de ve Pakistan’da  hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, kalanlara sabır diliyoruz. Afetzedelere de bir an önce toparlanmalarını diliyoruz." dedi.