Denizli Ticaret Odası kaynaklarından üyelerine uygun şartlarda kredi kullandırtmak için bir süredir hazırlıkları devam eden çalışmalar sonuçlandı. Ziraat Bankası ile yapılan görüşmelerden sonra kredi paketi konusunda anlaşmaya varıldı. Sadece Denizli Ticaret Odası üyelerinin yararlanabileceği kredi için Denizli Ticaret Odası’nda destek kredisi protokolü imzalandı.
Protokole göre, toplam 15 milyon TL’lik bir büyüklüğe sahip kredi paketinin 5 milyon TL’si DTO tarafından kaynak ayrıldı. Finans konusunda darboğaz yaşayan üyeler DTO kaynaklarından ayrılan krediden en fazla 25 bin TL kullanabilecek.
Protokol töreninde Ziraat Bankası Bölge Başkanı Reyhan Ünal ve Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet özer imza attı. İmza töreninde konuşan DTO Başkanı Necdet Özer şunları söyledi:
“Dünya krizinin etkilerini derinden hisseden üyelerimiz için geçen yıl Ziraat Bankamız ile kredi protokol anlaşması yapmıştık. Kredi anlaşmamız birçok üyemizin finans sıkıntısını gidermişti. Bu yıl da aynı bankamız ile yeni bir anlaşmaya imza atıyoruz. Biz halen üyelerimizin finans yönünden sıkıntıda olduklarının farkındayız. Üye sayımızın büyüklüğü yönünde üyelerimizin bu sıkıntılarını giderme adına yeniden bir adım attık. Odamızın finans birikimini anlaşma yaptığımız bankada bulundurarak hem Odamızın hem de üyelerimizin menfaatlerini ön planda tutarak bu anlaşmayı yapmış bulunmaktayız.
Bu paket sadece Odamız üyelerine özeldir. İlk etapta bankanın finans desteğini de alarak toplam 15 milyon TL’yi üyelerimizin hizmetine sunuyoruz. Bu paket sonrasında Ziraat Bankası kaynakları devreye girecektir. Denizli Ticaret Odası olarak üyelerimizin finans sıkıntısından bir an önce kurtulmalarını diliyoruz. Bunun için her zaman gerekli görüşmeler de bulunduğumuzun bilinmesini istiyoruz. Üyelerimizden kaynaklarımızın elverdiği ölçüde kendilerini destekleyen ve dar zamanlarda yanlarında olan bir Odaları olduğunu da unutmamalarını diliyoruz. Umarım ihtiyacı olan üyelerimiz bu paketten maksimum oranda faydalanabilirler. Şimdiden hayırlı olmasını diliyoruz.”