Milletimizin Kararı, Başımızın Tacıdır! Milletimizin Kararı, Başımızın Tacıdır!

Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Kamuoyunun yanlış bilgilendirilmemesi adına, Denizli iş dünyamız ile itibarına zarar verecek şekildeki gerçekleri yansıtmayan açıklamalardan uzak durulması gerektiğine dikkat çekerek; bu konudaki görüşlerimizi, girişimciliği ve çalışkanlığıyla tüm Türkiye’ye örnek olmuş halkımızın bilgisine sunarız… 
Her kesimden herkesi kapsayan iş aleminin içinde bulunduğu durumun, kamuoyunu yanıltacak şekilde gerçeklikten çok çok uzak rakamlarla siyasete alet edilmesi, ülkesinin ve milletinin çıkarlarını gözeten hiç kimseye hiçbir şey kazandırmayacaktır! Sektörlerimizin geleceğiyle doğrudan ilgili bu derece hayati konuların yalan yanlış bilgilerle çarpıtılarak hiç istemediğimiz ve beklemediğimiz bir çıkmaza sokulmaya çalışılması, iş insanlarımızı ticari ilişkilerinde son derece zor durumda bırakacaktır. Bu türde toplumsal sorumluluk ve hassasiyet gerektiren konulardaki açıklamalar ile değerlendirmelerde dikkatli davranılması ve tutarlı olunması, sonrasında altından kalkılamayacak sonuçlara da yol açmaması açısından son derece önemlidir. Bazı şeylerin şüyuu vukuundan beterdir… Şehrimizin kamuoyu nazarındaki itibarı bizim için baş tacıdır çünkü, Denizli iş dünyası olarak şunu çok iyi biliyoruz ki İTİBAR TÜKENMEYEN SERVETTİR! 
Denizli’mizde toplam kayıtlı çalışan sayısı, 2022’de 345.000 idi. Bunun 128.884’ü kadın çalışandı. Geçen yıl ise Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) kayıtlı toplam çalışan sayımız 327.300 idi. Onun da 126.700’ü kadınlarımızdı. Emeklilikte Yaşa Takılanların (EYT) da emekli edilmesine rağmen Denizli’mizde kadın çalışan sayısı, bir yılda sadece 2.184 kişi azalmış ancak oransal olarak bakıldığında yükselmiştir. Bir önceki yıl yüzde 37,35 olan kadın çalışanlarımızın tüm çalışanlarımız içindeki oranı, geçen yıl yüzde 38,71’e kadar çıkmıştır! Dolayısıyla, kamuoyuna yansıtıldığı gibi 200.000 kadın çalışanımızın işten çıkması ya da çıkarılması gibi bir durum söz konusu bile değildir! Sanayisinde çarkların 7 gün 24 saat durmadan döndüğü Denizli’miz, istihdamda da ülkemize ve hemşehrilerimize kazandırmıştır.
Denizli’miz, oransal olarak kadın istihdamında öncü, ihracatçı bir sanayi şehridir. Tekstil, konfeksiyon, hazır giyim, tarım, hayvancılık, seracılık, gıda ve turizm gibi emek yoğun sektörler, sanayimizin lokomotifi durumunda olduğu için kadınlarımızın emeği, ekonomimizin can damarlarından biridir. Şehrimizde yaşayanların üçte biri çalışan durumundadır ve her üç çalışanımızdan en az biri de kadındır. Denizli çalışkan ve üretken; 4 milyar 200 milyon doların üzerindeki yıllık ihracatıyla da ülke ekonomisine büyük katkı sağlayan Türkiye’nin 9’uncu ihracatçı şehridir. Kadın çalışanlarımız, bu başarımızdaki en önemli unsurdur. 
Denizli’miz, Türkiye Yüzyılının öncü kentlerinden biri olmak gibi kendisine daha büyük hedefler çizmiştir. Dünyanın dört bir tarafına açılmıştır ve Amerika’dan Afrika’ya Asya’dan Avrupa’ya kadar çok büyük bir coğrafyada 175 ülkeyle dış ticaret yapmaktadır.