Genç Çivril Gazetesi’nin gündeme getirdiği olayda, gelin adayı evden damadın telefonunu da alarak kayıplara karıştı. Talihsiz adam ise bir televizyon kanalında yayınlanan Zahide Yetiş ile Yeniden Başlamak Programına katıldı, yaşadıklarını anlattı.

Denizli'de 27, 28 Nisan'da Elektrik Kesintisi Denizli'de 27, 28 Nisan'da Elektrik Kesintisi

Denizli'nin Çivril İlçesi Osmanköy Mahallesi'nde yaşayan İsmet Kocakaya (65), Denizli’de yaşayan oğlu Serkan Kocakaya’yı (39) evlendirmek isterken dolandırılmıştı. Oğluna düğün yapmayı hayal eden yaşlı adam, dolandırıldığını Özbekistan uyruklu gelin adayı evden kaçınca anladı.

Denizli Çivrilli Mağdur Damat Yaşadıklarını Anlattı

Serkan Kocakaya, bir televizyon kanalında yayınlanan 'Zahide Yetiş ile Yeniden Başlamak Programı'na katıldı ve yaşadıklarını anlattı. Evlenmek için Özbekistan'dan gelen 29 yaşındaki kadının daha önce hiç evlenmediğini kendisine söylediklerini belirten Kocakaya, “Ben evlenmek için kız arıyordum. Babam da benim evlenmem için kız arıyordu. Babam bana seni 'Özbekistanlı bir kızla evlendireceğim' dedi. Bir arkadaşım beni Rabia isminde bir kadınla tanıştırdı ve kadından bana evlenebileceğim 6 Özbekistan uyruklu kadının fotoğrafını attı. Biz de babamla 2’nci kızın resmini beğendik. Kadın Türkiye’ye gelebilmek için babama bilet aldırdı. Bize aldırdıkları biletle başka yere kız götürmüşler. Babamı aramışlar gelecek olan kızın ameliyat olduğunu söylemişler. Bizi kandırdılar. İlk kız gelmeyince babam dolandırıldık diye savcılığa giderek şikayetçi oldu.

Sonra başka kız getirelim dediler ve başka bir kızın resmini gönderdiler. Ben o kızla yaklaşık 15 gün mesajlaştım. Sonra o kızı gönderdiler. Rabia bizi kandırdı. Gelen kadının iki tane çocuğu varmış. Burdur’da nikah yaptık. Sonra Denizli’deki evimize gittik. 3 gün kaldık sonra ben işe gittim, kendime aldığım yeni telefonumu evde bıraktım. Arkadaşımın numarasını da verdim bana buradan ulaşabileceğini söyledim. Telefonsuz evde mağdur olmasını istemedim. Sonra telefonumla birlikte evden kaçmış. Ben de babama Çivril’de savcılığa verdiği şikayet dilekçesini geri çektirmiştim. Ertesi gün kız gitti.” dedi.

Toplam 200 Bin TL Dolandırıldı

3 gün süren evliliği için harcadığı parayı açıklayan Serkan Kocakaya, “İlk kız için 40 bin TL vermiştik. O kız gelmedi. İkinci kız için de nikahtan sonra 40 bin TL ödeme yaptık. Sonra Rabia beni bir odaya çekip, 'kendisinden alacağım vereceğim yoktur. Bu kızla kendi gönül rızam ile evleniyorum yazan bir belgeye bana zorla imza attırdılar. Şimdiye kadar toplamda 200 bin TL param gitti. Bu süreçte babam tarla sattı, koyunlarımız vardı onları sattı, ben işimden oldum. 4 aydır kiramı ödeyemiyorum. Ben Rabia’yı tanıdığıma pişmanım. Keşke hiç tanımasaydım.” ifadelerini kullandı.