Denizli’nin Sarayköy ilçesinde sondaj çalışmaları sırasında bir patlama meydana gelmiş gerçekleşen olayda ölen ya da yaralanan olmamıştı. Yetkililer konu ile ilgili açıklama yaptı.  

Denizli’nin Sarayköy ilçesinde özel bir şirket tarafından yapılan yeraltı sıcak su arama faaliyetleri kapsamında çalışmalar devam ederken gaz patlaması yaşanmıştı. Yaşanan olayda ölen ya da yaralanan olmasa da Sarayköylü vatandaşlar ses ve gürültü sebebiyle durumdan şikayetçi oldu. Halen devam eden patlamayla ilgili ise bugün Sarayköy Belediye Başkanı Mehmet Salih Konya ve Şirket Sahibi Halil Pekdemir açıklamalarda bulundu.   

Denizli Saraykoy Patlama Jeotermal Gaz1

Patlama Ne Zaman ve Nasıl Son Bulacak? 

Şirket Sahibi Halil Pekdemir gerçekleşen patlamanın olduğu kuyu ile ilgili hummalı çalışmalar gerçekleştirdiğini ve olayın yaşanmasından bu yana her türlü tatbikatın yapıldığını söyledi. Halil Pekdemir, “Sabah saat 08.00’de oradaki apart sökülecek her şey yolunda giderse bu gördüğünüz aparat takılacak sonrasında zeminine de beton basılarak kuyu kapatılmaya çalışılacak. Her şey yolunda gider ve olağan üstü bir durum olmazsa yarın akşam ola ki bir aksama oldu perşembe günü bu iş bitmiş olacak diye planlıyoruz” dedi. 

Denizli Saraykoy Patlama Jeotermal Gaz5

“Zararlı Bir Gaz Salınımı Söz Konusu Değil” 

Konuyla ilgili Sarayköy Belediye Başkanı Mehmet Salih Konya da bazı açıklamalarda bulundu. Başkan Konya, “Konunun en başından beri takipçisi olarak vatandaşlarımıza çok geçmiş olsun diyorum. Şirket yetkililerimiz burada, şirket sahibimiz burada. Halil beyin söylediği gibi beklenmedik bir olayla karşı karşıyayız. Doğanın gücüyle insanoğlu savaşıyor ama her zaman doğa galip çıkmıştır. Elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Hem vatandaşları çok mağdur durumda bırakan hem de şirket yetkililerimizi çok sıkıntılı bir durumda bırakan bir süreci yaşıyoruz. Vatandaşımızın yaşadığı bu sıkıntıyı biz burada görüyoruz. İhmalin hiç birisi söz konusu değil. Türkiye Cumhuriyeti'nin bu işe yönelik bütün yetkilileri burada Sarayköy halkını bu durumdan kurtarmak için çalışıyor. Zararlı bir gaz salınımı söz konusu değil. Gürültüden kaynaklı bir psikolojik sıkıntımız var. Yarın ya da yarından sonra vatandaşa verdiğimiz bu rahatsızlıktan kurtulmuş oluyoruz. Vatandaşlar bugüne kadar çok sıkıntı çekti hepsinden özür diliyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu.  

Denizli Saraykoy Patlama Jeotermal Gaz4

“Bizim Şikayetlerimiz Ne Olacak” 

Yaklaşık 10 gündür devam eden patlamalarla ilgili ise bazı vatandaşlar “Diyelim ki kuyu kapatıldı. Boğaz ağrısı, yanma hissinden şikayetçi olan vatandaşlar var. Bu şikayetler unutulup gidecek mi? Şirket sahibine soruşturma açılmayacak mı? Zehirli gaz yok diyor karbondioksit diyor ama yüzde 10 civarında jeotermal akışkan olduğunu da itiraf ediyor. Jeotermal akışkanın tarıma verdiği zararı Aydın ilinden biliyoruz” şeklinde konuştu.

genccivrilgazetesi.com

Son dakika haberi! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Ramazan Bayramı tatili 9 gün oldu Son dakika haberi! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Ramazan Bayramı tatili 9 gün oldu

Denizli Saraykoy Patlama Jeotermal Gaz Rop

Denizli Saraykoy Patlama Jeotermal Gaz2Denizli Saraykoy Patlama Jeotermal Gaz3