Olay, geçtiğimiz günlerde Kale İlçe Müftülüğünde yaşandı. İddiaya göre Tavas ilçe müftüsü ile Kale Müftülüğünde görev yapan din görevlisi Kale Müftülüğünde karşı karşıya geldi. İlçe Müftüsü kalabalık grup içerisinde din görevlisinin elini sıkmak istedi ancak din görevlisi müftünün elini sıkmak istemedi. Bunun üzerine müftü ile din görevlisi arasında tartışma çıktı. Yine iddiaya göre müftü, din görevlisine küfür ve hakaret etti. Konu yargıya taşıntı.

SENDİKADAN AÇIKLAMA

Yaşanan olayın ardından Diyanet Sen Denizli Şube Başkanı Fettah Kahraman, yazılı bir açıklama yaparak olayı kınadı. Kahraman, “Tavas İlçe Müftüsü, Kale ilçe Müftülüğü'ne ziyarete gitmiş, dairede tesadüfen denk geldiği bir Din Görevlisinin elini sıkmak istemişti. Din Görevlisi ve aynı zamanda üyemiz olan S.Ö Tavas İlçe Müftüsü’nün Kale ilçe Müftülüğü'nde vekaleten görev yaptığı süreçteki fevrî tutumları, adaletsiz davranışları ve kişisel kırgınlığı dolayısıyla insanî bir tepki olarak elini uzatmak istemiyor. Bunun neticesinde Tavas İlçe Müftüsü, Din görevlisi S.Ö’ye elini uzatmadığı gerekçesiyle şahitler huzurunda devlet memurunun vakarına yakışmayacak şekilde ağız dolusu hakaretler ve küfürler ediyor.

Antropoloji: İnsanlığın Hikayesini Çözümleyen Bilim Antropoloji: İnsanlığın Hikayesini Çözümleyen Bilim

OLAYIN ÜSTÜ KAPATILDI İDDİASI

Bu olayın neticesinde hem mağdur/müşteki olan din görevlisi ve üyemiz S.Ö’nün şikayeti, hem de sendikamızın adli/idari girişimleri neticesinde kurum içi soruşturma açılmış lakin Müftü Bey'in bir Din görevlisine alenen küfür ettiği şahitler ile kesinlik kazanmış olmasına rağmen idari soruşturmanın neticesi gizlenmiş sendikamızca yapılan başvurulara da bir cümle ile cevap verilerek olayların üstü kapatılmaya çalışılmıştır.

MAHKEME PARA CEZASI VERDİ

Sendikamız Hukuk Müşavirliği tarafından verilen hukuki destek ve din görevlisi S.Ö’nün başvuruları sonucunda adli süreç başlamış olup Denizli Kale Asliye Ceza Mahkemesi tarafından Türk Ceza Kanununda düzenlenen hakaret suçundan dolayı  Tavas ilçe müftüsü hakkında ceza verilmiştir. Makamı ve mevkisi her ne olursa olsun bir Müftü, bir din görevlisine küfür ve hakaret edemez. Diyanet-Sen ailesi olarak haksızlık yapan kişinin makamına, mevkisine bakmadan her türlü adaletsizliğin ve haksızlığın karşısında olduğumuzun bilinmesini isteriz. Din görevlilerimiz sahipsiz değildir. Hangi makam ve mevkiden gelirse gelsin din görevlilerimize yapılan haksızlıklar karşısında susmayacağız. Hukuki çerçevede din görevlilerimizin hakkını savunmaya, onların yanında olmaya devam edeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Konu hakkında sendikamız müftü hakkında yasal hakkını kullanmaya devam edecektir” dedi. Konu hakkında Tavas ya da Kale Müftülüğünden resmi bir açıklama ise yapılmadı. Olayın müftü ile din görevlisi arasında daha önce bir cenazede yaşanan olayın ardından gerçekleştiği iddia edildi.