Denizli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, fırınları denetledi. Denizli genelinde bulunan fırınlarda rutin denetimlerini sürdüren Zabıta Müdürlüğü denetim ekipleri genel temizlik, hijyen, üretim şartları ve çalışanların sağlık karneleri konusunda yapılan denetimlerde toplam 36 fırından 14 tanesine ihtar verdi.

Gıda maddesi üreten iş yerlerine aralıksız denetimlerini sürdüren Denizli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri fırınları denetledi. Halkın sağlığını korumak için fırınlarda uyguladığı rutin denetimlerini gerçekleştiren denetim ekipleri 36 fırından 14 tanesine uyarıda bulundu. 
Denetimlerde fırınların üretim alanları, depoları ve tuvaletlerinde genel temizlik ve hijyen şartlarını inceleyen ekipler, personelin sağlık karnesine bakarak periyodik sağlık kontrolünden geçip geçmediklerini inceledi.

Gıda maddesi üreten iş yerlerine dönük denetimlerin aralıksız yapıldığını belirten Denizli Belediyesi Zabıta Müdürü Emin Akbulut, denetimlerin rutin olarak gerçekleştiğine dikkat çekti. Halk sağlığı için bu tür denetimlerin süreklilik arz ettiğini dile getiren Akbulut, “Vatandaşın sağlığı açısından başta ekmek fırınları olmak üzere tüm gıda maddeleri satan işyerlerini denetlerken esnafımız cezalı duruma düşsün istemiyoruz. Kurallara uymayan fırın ve imalathanelerin tamamını istenilen standartlara getirmek bizim için son derece önemli. Bu sebeple denetimlerimiz aralıksız devam ediyor. Denetimlerde sağlık karnesi eksikliğine, umumi temizliğe, çalışanların iş kıyafetlerine, eldiven, bone takıp takmadıklarına, işyeri kontrol defterinin olup olmadığına, çalışanların kişisel temizliğine, ekipmanların hijyen şarlarına uyup uymadığına bakıyoruz. Bu denetimlerde 36 fırında yaptığımız incelemeler sonucunda 14 işyerine uyarılarda bulunduk. Kısa süre sonra yapacağımız incelemelerde eksiklikleri gidermeyen fırınlar için yasalar çerçevesinde cezai işlem yapılacak” dedi.