Denizli'de MHP İl Başkanlığı tarafından Üçgen Çarşısı'na asılan ''Bu Ülke İçin Bir Oyun Var' yazılı afiş, şikayet üzerine Seçim Kurulu kararı ile bulunduğu yerden polis tarafından indirildi. MHP'liler ise, çarşının ve parti binasının önüne Barzani ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın resminin bulunduğu ''Ülken İçin Bir Oy'un var, Bu Oyunu Boz, Bir Hayır Yeter' yazılı iki ayrı afiş astı.

Aydın'da MHP tarafından asılan ve Valilik tarafından alınan karar ile polise söktürülen, ''Sen Açıldıkça Analar Ağlıyor' afişinin ardından Denizli'de de polis, MHP'nin bir afişini Seçim Kurulu kararı üzerine gece yarısı bulunduğu yerden indirdi. MHP Denizli İl Başkanlığı tarafından dün gece, Denizli-Ankara-Antalya Karayolu'nun birleştiği noktada bulunan Üçgen Çarşısı'na üzerinde ''Ülken için bir Oyun var, Hayır' yazılı afiş asıldı. Şikayet üzerine afişin Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından kaldırılmasına karar verildi. Üçgen Çarşısı'na giden polis, afişi indirmek isterken, MHP'lilerin tepkisiyle karşılaştı. Gerginliğin büyümesi üzerine olay yerine çok sayıda polis ve Çevik Kuvvet ekibi gönderildi. MHP'lilerin olay yerinden ayrılmasından sonra kriz yaratan afiş, itfaiye ve polis ekipleri tarafından bulunduğu yerden söküldü. Afişin kaldırılmasına tepki gösteren MHP'liler bugün önce basın açıklaması yapıp, ardından iki ayrı yere birden üzerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Barzani'nin de fotoğrafları bulunan ''Ülken İçin Bir Oy'un Var. Bu Oyunu Boz. Bir Hayır Yeter' yazılı afişler astı.

MHP Denizli İl Başkanı Zafer Kaplan, Üçgen Çarşısı yönetimi ile anlaşma yaparak çarşıya pankart astıklarını belirterek, ''Anlaşmaya istinaden çarşının 13. Blok 1201 numaralı kör nokta bize tahsis edildi. Seçim Kanunu'na göre inşaat halindeki binalar ve normal yapıların kör noktalarına asılabilir ibaresi var. Biz yasaya uygun davranarak binanın köşesine bu afişi astık ama emniyet ve itfaiye ekipleri tarafından afiş indirildi ve el konuldu. Bu anayasa paketi içinde AKP, 'Daha çok özgürlük, daha çok demokrasi' diyor. O halde nerde demokrasi nerde özgürlük, bir 'hayır' afişi bile onların demokrasi anlayışını alt üst ediyor. Onların demokrasi anlayışı bizim için geçerli değil, Habur'dan elini kollunu sallayarak geçen eli kanlı katiller için özgürlük, terör yandaşları için özgürlük, bizler için değil. AKP bir telaş içindedir, çünkü bir millet uyanıyor' dedi.

İl Başkanı Zafer Kaplan'ın konuşmasının ardından 3 partili, MHP il binasının bulunduğu çatıya çıkarak üzerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Bölgesel Kürt Yönetimi Lideri Mesut Barzani'nin büyük fotoğraflarının da yer aldığı afişi astı. Ardından ikinci afiş ise Üçgen Çarşısı'na asıldı.



Kaynak: doğan haber ajansı