DENİB’in genç buluşçuları ödülleriyle buluştu DENİB’in genç buluşçuları ödülleriyle buluştu

Tüm yurt genelinde Türkiye Cumhuriyetinin 100. yaşına özel olarak "Türkiye Yüzyılına Nefes" temasıyla kutlanan 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde belirlenen 2023 farklı bölgede, milyonlarca fidan toprakla buluştu. Bu yıl "Geleceğe Nefes, Cumhuriyete Nefes" sloganıyla gerçekleşen etkinlikte, 100. Yıl Cumhuriyet Ormanlarından 52 tanesi Denizli genelinde oluşturuldu. İl genelinde toplam 49 bin 655 adet fidanın dikildiği etkinliğin resmi programı Honaz ilçesine bağlı Yokuşbaşı Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Törene Vali Ömer Faruk Coşkun, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 11. Komando Tugay Komutanı Albay Ertan Dabi, Denizli Cumhuriyet Başsavcı Vekili Vedat Kadri Özüer, İl Jandarma Komutanı Albay Hıdır Ayçiçek, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, Denizli Orman Bölge Müdürü Ahmet Üçgül, protokol üyeleri, mahalle muhtarları, kamu kurum ve kuruluşu temsilcileri ve 7'den 77'ye her yaş grubundan vatandaşlar geniş bir katılım gösterdi.

Törenin açılışında konuşan Denizli Orman Bölge Müdürü Ahmet Üçgül, “11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Yumaklı’nın kamuoyu ile paylaşmış olduğu ‘Her İlimizde 100. Yıl Cumhuriyet Ormanları’ temasıyla hep birlikte, ülke genelinde milyonlarca fidan dikiyoruz. Ağaç sevgisini geliştirmek için başlatılan kampanyaya desteğin büyük olması, bizleri de çok mutlu etti” dedi.

Denizli’de 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nün coşkuyla kutladığını belirten Vali Ömer Faruk Coşkun, “Bu yıl ‘Geleceğe Nefes, Cumhuriyete Nefes’ sloganıyla kutlanan 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde Denizli ilimiz genelinde 52 adet 100. Yıl Cumhuriyet Ormanı oluşturuyoruz. Belirlenen alanlara öğrencilerimiz, vatandaşlarımız ve kamu kurumlarının katılımıyla fidanlarımızı dikiyoruz. Bugün ilimiz genelinde eş zamanlı olarak 49 bin 655 adet fidan toprakla buluşturuluyor. Cumhuriyetimizin 100. yılına özel ülkemizin 2023 farklı yerinde milyonlarca fidan dikiliyor. 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Gününde ‘Geleceğe Nefes, Cumhuriyete Nefes’ olmak için hep birlikte fidan dikelim. Geleceğe yeşil bir dokunuşu hep birlikte yapalım” diye konuştu. denizlide-52-ayri-100-yil-cumhuriyet-ormaninda-49-bin-adet-fidan-toprakla-bulustu-5denizlide-52-ayri-100-yil-cumhuriyet-ormaninda-49-bin-adet-fidan-toprakla-bulustu-3denizlide-52-ayri-100-yil-cumhuriyet-ormaninda-49-bin-adet-fidan-toprakla-bulustu-4denizlide-52-ayri-100-yil-cumhuriyet-ormaninda-49-bin-adet-fidan-toprakla-bulustu-1denizlide-52-ayri-100-yil-cumhuriyet-ormaninda-49-bin-adet-fidan-toprakla-bulustu-2