İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından hazırlanan ''Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu'' arasına, 10 Denizlili firma da girdi. Araştırmaya göre ilk 500 özel şirkette 33. sırada yer alan Er-Bakır, Denizli sıralamasında listenin başında bulunuyor. Onu 73. sıradaki Abalıoğlu Yem ve 134. sıradaki Kocaer Haddecilik izliyor.
İlk 500'deki Denizlili firmalara bakıldığında, metal hammadde fiyatlarındaki dalgalanmanın boyutuna rağmen ana metal endüstrisinin üç kablo ve bakır tel, iki Demir Çelik olmak üzere beş firmayla listeye girdiği görülüyor. Denizlili firmalardan 110. sıradan 80.'liğe Yükselen Abalıoğlu Yem ve geçen sene ikinci 500'de 55. sıradan bu sene ilk 500'e giren Aynes Gıda'nın sektördeki yükselişleri sürüyor. İnşaat sektöründeki toparlanma da Denizli Çimento'nun sıralamadaki yükselişiyle listeye yansıyor.

2006'da dört, 2007'de üç, 2008'de iki firmayla listede yer alan tekstil sektörü ise 2009'da sadece bir firmayla yer buluyor. Geçen sene son sırada olan Küçüker Tekstil bu sene listeye giremezken Menderes Tekstil, listede yer alan tek tekstil firması oldu.

Denizli Sanayi Odası (DSO) Başkanı Müjdat Keçeci, ilde tek bir tekstil firmasının sıralamaya girmesi düşündürücü olduğunu söyledi. Keçeci, "Eskiden daha fazla tekstil firması sıralamaya girerdi. Denizli'de tekstilin toparlaması gerekiyor. İlin sanayisinin genel olarak çeşitlendiğini görüyoruz. Buna tekstilin dünyadaki durumu etki etse de uygulanan ekonomik tedbirlerle yaşamakta zorlanmaktadır. Büyük tekstil firmalarının olduğu şehirler korunmalıdır, çünkü tekstil güçsüzleştiğinde, istihdamda en önemli silahımızı kaybederiz." dedi.

İSO'nun araştımasına göre ilk 500 giren Denizlili firmalar şunlar: Er-Bakır Elektrolitik Bakır Mamülleri A.Ş., Abalıoğlu Yem Soya ve Tekstil Sanayi A.Ş. Kocaer Haddecilik, Nexans Türkiye Endüstri ve Ticaret A.Ş. Menderes Tekstil A.Ş. Kardemir Haddecilik, Dentaş Ambalaj ve Kağıt Sanayi A.Ş., Denizli Çimento A.Ş., Aynes Gıda Sanayi A.Ş. ve Pamukkale Kablo A.Ş.