MHP Denizli İl Başkanı Zafer Kaplan, referandumda "evet" oyu vereceğini açıklayan MHP'li Denizli Belediye Meclis Üyesi Selma Erkan'ı, haysiyet ve şeref taşımamakla itham etti. Ağır ithamlarda bulunan Kaplan, Erkan'ın "evet" oyu vereceğini açıklamasında gizli planlar olabileceğini öne sürdü.

MHP'li Erkan'ın, referandumda "evet" oyu vereceğini ve bunu parti yönetiminin saygıyla karşılayacağını söylemesine ağır suçlamalarla cevap geldi. Parti binasında bir basın toplantısı düzenleyen İl Başkanı Kaplan, Selma Erkan'ı ülkücülüğü anlamamakla suçlayanrak, 12 Eylül askeri darbesini yapanların hukuken yargılanmasının mümkün olmadığını iddia etti. Kaplan, "İşkence görüp yaşamayan, 12 Eylül'de neler olduğunu tam olarak anlamayan bu hanımefendi, birilerine hizmet için böyle bir açıklama yapmıştır. 12 Eylül darbecilerinden hesap sorulması imkânsızken bunu bilmeyen, anlamayan birinin MHP çatısı altında yeri yoktur. MHP'ye gönül vermiş binlerce insanın oyunu alarak seçilmiş olmasına rağmen bu milletin ona verdiği haysiyet ve şerefi taşıması kendilerine bol gelmiş ve üzerinde ne yazık ki taşıyamamıştır." dedi.

Selma Erkan'ın, "evet" oyu vereceğini açıklamasıyla ihanet ve yıkım projesine hizmet ettiğini öne süren Kaplan, "Okyanus ötesinden gelen emirlerle Denizli'deki onların uzantılarının etkisinde kalıp hiçbir zaman anlayamayacağı milliyetçiliğe ve camiaya karşı hata yapmıştır. Eşinin Denizlispor'a menajer olmasının bir bedeli mi yoksa bilmediğimiz başka bir gizli anlaşmanın bedeli mi? Nasrettin Hoca'nın bir sözü var: 'Parayı veren düdüğü çalar.' Türk milliyetçileri asla düdük olmamıştır. Kullanılıp atılmamıştır. Birilerinin sesi olmamıştır. Sadece Türkiye ve Türk milletinin sesi olmuştur.

40 yılı aşkındır devam eden siyasi çizgisinden asla sapmamıştır. Birilerinin sesi olanlar, kullanılıp atılmaya ve unutulmaya mahkûmdur." şeklinde konuştu. Zafer Kaplan, Selma Erkan'ı partiden ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk ettiklerini sözlerine ekledi.

Selma Erkan ise bu ağır suçlamalarına rağmen referandumda "evet" oyu vereceğini açıkladı. (CİHAN)